DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Az intelligens Nasr újra pontszerző

A Sauber brazil F1-es újonca kiaknázta a kínálkozó lehetőségeket, így két egységgel gazdagodott. Türelme és a csapat által kiválasztott stratégia is sokat segített.

Miután a szombati időmérőn mindkét versenyző a Q1-ben kiesett, a Sauber csak a szerencse segítségében reménykedhetett ahhoz, hogy a vasárnapi Monacói Nagydíjon sikerüljön a pontszerzők között zárnia. A szerencse ezúttal kedvezett a svájci brigádnak, pontosabban az idén harmadik alkalommal pontszerző Felipe Nasrnek, aki Jenson Button mögött ért kilencedikként ért célba.



„Nagyszerű verseny volt, és örülök, hogy ismét pontot szerezhettem. Csodálatos élmény, hogy jutalmat nyertünk el egy ilyen nehéz hétvége után. Kimerítő verseny volt, mivel a legjobbamat teljesítettem, hogy a maximumot hozzam ki az autóból. A csapat nagyon jó munkát végzett a helyes stratégia kiválasztásával, a megfelelő pillanatokban hívtak ki a bokszba. A pontok mindenkinek szólnak a csapatban” – értékelt Nasr, aki 16 egységével továbbra is a bajnokság kilencedik pozíciójában áll, ezzel a legeredményesebb újonc.

„A 13. helyen végezni csalódást keltő, de a 17.-ről indulva tudtuk, hogy nehéz verseny lesz” – mondta pontot nem szerző csapattársa, Marcus Ericsson. „Szükségünk lesz az adatok kielemezésére, hogy jobban megértsük. Azután tanulunk belőle, legközelebb pedig jobban teljesítünk.”

„Bizakodásra okot adó eredmény, különösen, ha tekintetbe vesszük, hogyan alakult a hétvége korábbi része” – fogalmazott a Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn. „Felipe jó versenyt teljesített. Monacóban intelligensen kell vezetned, és türelmesnek kell lenned, miközben az esélyekre vársz. Ő ezt tette. Marcus ugyancsak, sajnos az ő jutalma nem lett pontszerzés, de szintén erős szereplést rakott össze.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: