DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Bottas: Az egyik rossz, a másik nem is volt

A Williamsnek nagyon hiányoznak a szabadedzések során gyűjthető adatok, hiszen csütörtökön az eső megakadályozta őket abban, hogy eleget tanuljanak a gumikról. Különösen Valtteri Bottas aggódik.

A második gyakorlást csak a 12. és 13. helyen zárták a Williams pilótái, de a rövid szárazpályás időszak miatt nem is ez a mérvadó számukra, sokkal inkább az, hogy alaposan felborult az első edzésnap megszokott programja: sem a szuperlágy gumikat nem tudták kipróbálni, sem a hosszú etapokat gyakorolni.

Dppi_00115006_143



„Nem volt valami eredményes nap, mivel az eső alaposan behatárolta, hogy mennyit lehetünk a pályán” - nyilatkozta Felipe Massa, aki azt is megindokolta, hogy miért nem akart senki gyakorolni vizes körülmények között. „A szombatot tartjuk szem előtt, az előrejelzés pedig nem mond esőt, ezért ma semmit nem is tanulhattunk volna a vízen. Az első edzésen azért jó meneteket teljesíthettünk a lágy gumin, így legalább azokból az adatokból dolgozhatunk. A szombat délelőtti edzés nagyon fontos lesz, hiszen az alapján kell majd helyesen beállítanunk az autót.”

Valtteri Bottas eközben úgy érzi, hogy egyik gumikeverék kiismerését illetően sem áll a helyzet magaslatán - így az időmérő előtti utolsó egyórás edzés döntő fontosságú lehet a hétvégéje szempontjából.

„A lágy gumikat nem tudtuk optimálisan működtetni, a szuperlágyakat pedig egyáltalán nem próbálhattuk ki az időjárás miatt, de ez mindenkit ugyanúgy akadályozott” - panaszkodott a finn. „Sokat kell még dolgoznunk a megfelelő hőmérséklet megtalálásán, de elég kevés adat áll rendelkezésünkre ehhez. Nehéz napunk volt az eső miatt, de legalább bokszutcában mindenkivel ugyanaz történt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: