DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Bottas nem tart a Toro Rossótól

A Toro Rosso meglepő időmérős eredménye ellenére a negyedik helyre kvalifikáló Valtteri Bottas nem fél attól, hogy a faenzaiak komoly veszélyt jelentenek rá az F1-es Spanyol Nagydíjon.

Noha a finn versenyző fél másodpercet is adott a két Toro Rossónak a Q3 végén, a harmadik sor kisajátításával Carlos Sainz és Max Verstappen komoly meglepetést okozott teljesítményével. Bottas ennek ellenére is úgy véli, hogy a páros nem hogy rá nem jelent majd fenyegetést, hanem arra is képtelenek lesznek, hogy megtartsák pozíciójukat a futam végéig.



„Nem számítunk arra, hogy veszélyt jelenthetnek holnap” – idézte a finn versenyzőt a Motorsport.com. „Úgy gondoljuk, hogy a versenytempónk még mindig jobb, mint az övék. Nagy lépést tettek előre, de mi erősebbek vagyunk – nem szabad egy csapatot sem leírni, de a pénteki eredmények alapján tisztán előttük lehetünk majd.”

Saját teljesítményét illetően Bottas úgy vélekedett, hogy a negyedik hely volt a legtöbb, amit kihozhatott az időmérőből, hozzátéve, hogy jó stratégiával talán sikerülhet birokra kelni a Ferrarival. „Az ide hozott fejlesztésekkel remélem, hogy a megfelelő irányba tudtunk előre lépni. Tudjuk, hogy a Ferrari erős versenytempóval rendelkezik, így a stratégia terén kell nagyot alkotnunk. Itt nehéz előzni, így talán sikerülhet az egyik autót magunk mögött hagyni” – tette hozzá a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: