DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton Amerikába megy versenyezni

A 2014-es F1-es világbajnok és a jelenlegi listavezető a Monacói Nagydíj után az Egyesült Államokba utazik, hogy több sztár társaságágában részt vegyen az éves Gumball 3000 ralin.

Az 1999 óta évente megrendezett verseny kvázi a Dakarhoz hasonlóan városról városra halad, de nem lehet a szokásos raliról beszélni: itt a több millió dolláros szupersportautók alkotják a mezőny krémjét. Az idei év sztárjai között ott van Tommy Lee zenész, Diplo, Afrojack és Deadmau5 house dj-k, de az autósport szerelmesei sem maradnak nagy név nélkül: Lewis Hamilton is ott lesz a Stockholm és Los Angeles között megrendezett viadalon.



A május 23-án induló verseny a svéd fővárosból indulva érinti Oslót, Koppenhágát és Amszterdamot, itt a gépek repülőre szállnak, hogy a nevadai Renóból induljanak tovább. Innen San Francisco a következő állomás, az utolsó szakaszt pedig Las Vegas és Los Angeles között futhatják majd a rajthoz állók. Hamilton ez utóbbin fog részt venni, ami a celebritások életmódjával szimpatizáló kétszeres bajnok számára minden bizonnyal nem lesz annyira idegen.

Az még nem derült ki, hogy milyen autót hajthat majd a brit, de nem lehet panasza gépparkjára: a Pagani Zonda 760LH mellett nemrég tett szert egy McLaren P1-esre. Emellett igen jól megy neki manapság, hiszen vezeti a bajnokságot, és a Sunday Times listáján a leggazdagabb brit sportoló lett 88 millió fontnyi vagyonával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: