DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bíróság elé megy Sutil és a Sauber

A történet egészen ismerősen cseng: a Spanyol Nagydíj hetén a Sauberrel szerződést kötő, de F1-es ülést már nem kapó pilóta a verseny helyszínén, Barcelonában viszi bíróságra ügyét…

Csak hogy ne rébuszokban beszéljünk: Giedo van der Garde ugyanígy járt el az Ausztrál Nagydíj előtt, a melbourne-i bíróság a futamot megelőző hétfőn hallgatta meg először, az ügy pedig még a versenyhétvége szombati napján is tartott, és kis híján végzetesnek bizonyult a Sauber számára – a holland az utolsó pillanatban elállt követelésétől, hogy az egyik autót ő vezethesse, a hírek szerint 15 millió eurós kártérítés ellenében.

A GMM hírügynökség információi szerint a finn Turun Sanomat arról számolt be, hogy Adrian Sutil, akinek egy igen hasonló Sauber-szerződés lapul a zsebében, szinte azonos körülmények között viszi bíróságra saját ügyét a következő, Spanyol Nagydíjat megelőző hétvégén, méghozzá a verseny helyszínén, Barcelonában.



Mivel a 32 éves Sutil a Williamsnél tartalékversenyzői pozíciót talált magának, az ő célja aligha az, hogy tavalyi csapata autójába üljön a hétvégén. A német pilótát továbbra sem kárpótolták a felrúgott szerződésért, valószínűleg azért a katalán főváros bíróságához fordul, hogy ezzel helyezzen nyomást a csapatra, amely még jól emlékezhet rá, hogy van der Garde miatt Ausztráliában is veszélybe került a nagydíjon való részvétele, Monisha Kaltenborn csapatfőnök felett pedig még a börtön fenyegetése is ott lebegett.

„A probléma Sauberrel továbbra sem oldódott meg. Még mindig próbáljuk megoldani” – mondta nagyjából egy hónappal ezelőtt Sutil menedzsere, Manfred Zimmermann a GMM-nek. A pilóta képviselőjét hétfőn újra felkeresték. „Sajnos semmi sem változott. Továbbra is tárgyalunk a Sauberrel, hogy megoldást találjunk” – nyilatkozott ő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: