DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Menedzser: Van der Garde nem lesz Manor-pilóta

Menedzsere eloszlatta a pletykákat Giedo van der Garde visszatérése körül, és azon dolgozik, hogy zárt karosszériás sorozatokban találjon helyet patronáltjának.

A két éve Caterhamet, idén pedig majdnem Saubert-hajtó Giedo van der Gardét ismét hírbe hozták egy F1-es csapattal: ezúttal a Manor volt az „áldozat”. Sőt, olyan hírek is napvilágot láttak, hogy a szerepvállalásra akár már Monacóban sor kerülhet, mégpedig annak a Roberto Merhinek a helyén, akinek szerződése „bizonytalan időre”, mindössze az első néhány versenyre szólt. A holland pilóta menedzsmentje azonban cáfolta a híreszteléseket, noha azt nem tagadták, hogy kapcsolatba léptek a csapattal.



A GPUpdate-nek adott nyilatkozatában Jan Paul ten Hoopen úgy nyilatkozott, hogy az F1-es ülés nem prioritás többé, és inkább szeretné protezsáltját a Német Túraautó Bajnokságban, vagy a Hosszútávú-világbajnokságon látni. „Tudatában vagyunk, hogy a Manor tapasztalt pilótát keres. Kapcsolatba léptek velünk, de ez nem jelent semmit, és nem köttetett semmilyen szerződés.”

„Minden erőnkkel 2016-ra koncentrálunk, és a DTM, valamint az LPM1-et tartjuk szemünk előtt. Következő héten el is látogatunk Németországba, a DTM nyitóhétvégéjére” – tette hozzá a menedzser. Mint ismert, Van der Garde bíróság elé vitte ügyét a Sauberrel a holtszezonban, negatív visszhangot kölcsönözve az Ausztrál Nagydíj felvezetésének.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: