DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nem ez volt Vettel legjobb napja a Ferrarinál

A német F1-es versenyző többször is hibázott, ennek következtében pedig először fejezett be úgy versenyt a Ferrarinál, hogy nem állt dobogóra. A csapat technikai igazgatója, James Allison értékelte produkcióját.

A német pilóta Mercedes-szendvicsből, a második helyről vághatott neki a futamnak, és többen a győzelem esélyesének is tartották. Eleinte valóban közel járt a tűzhöz, Nico Rosberggel vívott csatája során azonban az utolsó kanyarban kicsúszott a pályáról. Először úgy tűnt, csak honfitársával szemben veszíti el pozícióját, hamarosan azonban kiderült, hogy első szárnyát is megrongálta, ami miatt a bokszba kényszerült. Valtteri Bottasszal kellett megküzdenie a futam utolsó szakaszában, a remekül védekező finnt azonban nem sikerült megelőznie.



„Azt hiszem, jobban örült volna egy erősebb versenynek, mint amilyen a mai volt” – nyilatkozott a futam után James Allison, a Ferrari műszaki vezetője. „Egy-két hibát elkövetett, amik megfosztották őt ettől. „Nem ez volt a legjobb munkanapja, de jól vezetett egész hétvégén, egész évben, ez egyike azoknak a dolgoknak.”

Allison Kimi Raikkönent méltatta, aki Vettel távollétében gondoskodott a Ferrari dobogójáról, lágy gumikkal egészen a második helyig tört. „A tempója mindkét gumin jó volt. Az ok, amiért lőtávolban tudott maradni a verseny legvégéig, annak köszönhető, hogy a középső etap során, az elődleges abroncson semennyi talajt nem veszített a többiekhez képest, annak ellenére sem, hogy ők opciósokon mentek. Ez alapozta meg a futam végét” – zárt a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: