DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A legjobbkor füstölt el Ricciardo Red Bullja

Az ausztrál F1-es versenyző örülhetett neki, hogy Renault motorja az utolsó kör célegyenesében adta meg magát, és nem korábban. Így tovább folytathatta pontszerző szériáját.

A Red Bull ismét nem tudott a dobogó közelébe kerülni, ennek ellenére pontok számát illetően eddigi legjobb eredményét szerezte meg a Bahreini Nagydíjon. Daniel Ricciardo a hetedik helyről indult, és végül a hatodik pozícióban futott, pontosabban gurult be, megismételve idei legjobb helyezését az Ausztrál Nagydíjról. Az RB11 Renault erőforrása az utolsó kanyarból kijövet füstölt el, az autó azonban elért a célvonalig. Ha kicsit előbb jut eszébe megadni magát, Ricciardo idei első kiesését könyvelhette volna el. Most négy versenyből négyszer szerzett pontot – az már kevésbé örömteli, hogy a műszaki hiba miatt a következő futamon a megengedett négyből a negyedik erőforrás kerülhet autójába.



„Azt hiszem, a verseny a lehető legjobban alakult, én pedig jól vezettem, hogy hatodikként érjek be. A karosszéria jobban dolgozik, a kanyarokban pedig többé-kevésbé ott vagyunk. Most Európába megyünk, és meglátjuk, hogy sikerül-e feljebb kerülni a rajtrácson. A hétvége egészen simán alakult számomra a verseny legvégéig. Nem tudom, mi történt, de a csapat meg fogja vizsgálni” – nyilatkozott optimistán Ricciardo, akit érezhetően meglepett a késői meghibásodás.

Danyiil Kvjat a futam legnagyobb részét a pontszerző helyeken kívül töltötte, végül a kilencedik pozícióban ért be. 2015-ben eddig 4 egységgel rendelkezik, Red Bullos pályája nem kezdődött gördülékenyen.

„Élveztem a mai versenyt, mosolyt csalt az arcomra” – értékelt a 21. születésnapját jövő vasárnap ünneplő pilóta. „Jól zárkóztunk fel a pontszerző helyig. Sok kielemezésre váró adatot gyűjtöttünk. Csapatként javulni akarunk, és mind keményen dolgozunk azon, hogy célhoz érjünk. Érzem, hogy pozitív vibrálás közeledik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: