DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Öröm és sírás a Red Bullnál

Egyrészt örülnek a Red Bull F1-es csapatánál, hogy Daniel Ricciardo remek időmérőt futott, másrészt szomorúak, hiszen a balszerencsés Danyiil Kvjatnak a Q1-ből sem sikerült továbbjutnia.

Azok után, hogy Danyiil Kvjat a sóderágyban fejezte be a harmadik szabadedzést, az időmérő sem jött össze túlságosan neki, hiszen mindössze a 17. helyen végzett, és relatíve csak a két Manort sikerült megelőznie, mivel Jenson Button alatt már az edzés elején megállt a McLaren. Vele szemben Daniel Ricciardo örülhet, hiszen a 7. helyről indulhat vasárnap, és „rakéta startot” akar venni a piros lámpák kialvása után.



„Elég jó napunk volt, úgy gondolom, hogy a hetedik hely megfelelő eredmény ahhoz, képest, hogy hol állunk” – nyilatkozott az ausztrál. Az első szektorral boldog vagyok, a másodikban viszont benne hagytam egy kis időt, de összességében jól alakult kvalifikáción vagyok túl. Nagyon fontos a Williamshez közel maradnunk holnap.”

„Néhány rajtgyakorlatot végeztem már a hétvégén, melyek jól sikerültek, és tudom, hogy mi történt múlt héten – ahelyett, hogy ösztönösen csinálnám, kicsit jobban koncentrálok majd erre. Rakétaként akarok elrajtolni holnap” – idézte Ricciardót a Motorsport.com.

Danyiil Kvjat természetesen nem repesett az örömtől a kiesés után. „Furcsa edzés volt, és nem igazán tudom, hogy mi történt. A csapat ki fogja vizsgálni, miért voltam ennyire távol a többiektől, de mivel gyorsan megváltozhatnak a dolgok, nem veszítem el a motivációmat, és a legjobbamat szeretném nyújtani” – nyilatkozta az orosz versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: