DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettelt nem érdekli, mi zajlik a Mercedesnél

A Ferrari pilótája ahelyett, hogy hangsúlyozta volna, profitálni akar a címvédő csapat pilótái közti vetélkedésből, figyelmen kívül hagyja, ami Hamiltonnal és Rosberggel történik.

Persze nagyon nehéz megjósolni, milyen hatással lesz Lewis Hamilton és Nico Rosberg teljesítményére a Kínai Nagydíj incidense. Csapaton belül tisztázták az ügyet, de benne van a pakliban, hogy Rosbergben maradt még szálka, a német irányába való panaszkodásának hatására pedig Hamilton is meg akarja mutatni kollégájának, ki az úr a háznál. Persze az is lehetséges, hogy valójában minden a régi mederben fog folyni tovább. Talán a nagyfokú bizonytalanság miatt nem foglalkozik Sebastian Vettel az esettel.

„Pillanatnyilag tudjuk, milyen erős a Mercedes, nagyon jó a csomagjuk, a miénk is. A fő a folyamatos fejlődés, hogy lefaraghassuk a különbséget” – mondta Vettel a Bahreini Nagydíj hétvégéje előtt. „Bármi, ami a két Mercedes-pilóta között zajlik, ránk nincsen hatással. Magunkkal kell törődnünk, a többi nincs a mi kezünkben.”



„Ez egy újabb hétvége egy újabb pályán, újabb körülmények között. Azt mondanám, elégedett vagyok a szezonunkkal eddig, de megerősítéseket kell találnunk” – tért ki az évad negyedik versenyére a négyszeres bajnok. „Ugyancsak ez az év első éjszakai versenye, izgalmas lesz, reméljük, hogy jó lesz az autónk. A pálya motorerőért és jó fékrendszerért kiált, mert hosszú egyenesek vannak rajta, kemény féktávokkal.”

Egyesek szerint a bahreini meleg kedvezhet a Ferrarinak, amely a szintén forró Sepangban is remekül kezelte abroncsait. „Bizonyos tekintetben ez egy egyedülálló pálya, ahol a tempót megtalálni nem mindig könnyű. Forró lesz, de annyira nem, mint Malajzia, tekintve, hogy éjszaka versenyzünk. Mindenesetre azt már bemutattuk, hogy az autó hidegben és melegben is jól működhet. Ha óvni tudjuk a gumikat, nyomást helyezhetünk az előttünk álló csapatra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: