DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Hamilton nem akar első számú lenni

A Mercedes igazgatója ezzel a brit versenyző továbbra sem aláírt szerződését övező pletykákra reagált, amelyek szerint a kontraktusban rögzítenék, hogy Hamilton első számú pilóta lesz.

Már a tavalyi szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj óta dolgozgatnak rajta, de Lewis Hamilton új szerződése továbbra sem készült el – Malajziában a kétszeres bajnok azt nyilatkozta, 99,6 %-nál tartanak, a gondot pedig az okozza, hogy menedzsment híján ő magának kell átrágnia magát a jogi nyelvezettel megfogalmazott szövegen, ami komoly gondot okoz számára. Úgy fest, az azóta eltelt három hét alatt sem sikerült végére érnie.

A pletykák szerint a késedelem oka, hogy csak nehezen sikerült megállapodni bizonyos pontokban. Ezek egyikének azt tartják, hogy Hamilton első számú státuszra tart igényt Nico Rosberggel szemben. „Ez nem igaz, és még csak nem is kérne ilyet, mert ez nálunk nem így járja, ő pedig tiszteletben tartja, ahogyan a csapatot vezetjük, és hogy mindkét versenyzőnknek egyenlő feltételeket biztosítunk” – cáfolta az értesülést a Sky Sportsnak Toto Wolff, a Mercedes üzleti ügyvezető igazgatója.



„A lényeg a részletekben van. Hosszú ideig tárgyaltunk. A legfontosabb pontokat már hónapokkal ezelőtt kidolgoztak, most pedig az ügyvédek pingpongoznak vele. Ez a normális folyamat. Igazán remélem, hogy a következő napokban vagy hetekben pont kerül a végére, anélkül, hogy bármelyikünkre nyomást helyeznénk, mivel a kapcsolat remek közöttünk.”

Wolff ugyanakkor nem ért egyet Lewis Hamilton azon állításával, hogy mentális előnyre tett szert Nico Rosberggel szemben. Ezt a brit csapattársa kínai kifakadása után állította. „Ebben a gyorsan változó környezetben mindig az utolsó versenyed alapján ítélnek meg. Ha jó versenye lesz és legyőzi Lewist vasárnap, akkor már nem lesznek viták a sebességéről. Pár futama nem alakult tökéletesen, nem nyert, de nem is lenne F1-es futamgyőztes, ha nem tudná visszaküzdeni magát. Nem fér kétségem ahhoz, hogy jó néhány erős vasárnapot fogunk látni Nicótól is” – magyarázta az osztrák csapatvezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: