DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A lespriccelt lány nem haragszik Hamiltonra

Védelmébe vette a kínai hostess Lewis Hamiltont, aki az F1-es Kínai Nagydíj dobogóján fröcskölte arcon pezsgővel őt. A bajnok viselkedését eközben mások a huligánokéhoz hasonlítják.

A sanghaji esetről – amely egyáltalán nem precedens nélküli, a dobogós öröm hevében a hostessek gyakran kaptak már pezsgőt arcukba – közeli fotó is készült, talán ennek köszönhető a nagy médiavisszhang, mindenesetre Hamilton cselekedetét éles kritika érte, a kétszeres világbajnokot pedig szexistának bélyegezték a brit és német sajtóban, valamint egyesek a kínai közösségi médiában is. Hazája egyik lapjának a lespriccelt hostess is megszólalt.

„Úgy egy vagy két másodpercig tarthatott, én nem is nagyon foglalkoztam vele” – árulta el a 22 éves frissdiplomás Liu Siying a Shanghai Daily lapnak. „Azt hiszem, a külföldi média érzékenyebb a kérdéssel kapcsolatban, mint a helyi. Engem a munkaadóm csak arra kért meg, hogy álljak a dobogón, és ennek tettem eleget.”



Láthatjuk, hogy az érintett egyáltalán nem érezte sértésnek a történteket – ellentétben számos sajtómunkással. A Times például vezető rovatában hozta le az esetet. „Sok pezsgőt ráznak az F1-ben, ez természetes, rendszeres győztesként pedig Hamilton gyakorlott benne. Az elvetemültebb rajongói természetesen azzal vádolták meg számos kínai kritikusát, hogy mindannyian híján vannak a humorérzéknek. Nos, ez ránk is igaz. Hamilton nagyszerű versenyző, de semmi sem jogosítja fel arra, hogy úgy viselkedjen, mint egy huligán. Még akkor sem, ha ő nyer.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: