DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Lewis Hamilton az ügyeletes rosszfiú

A Kínai Nagydíjat megnyerő kétszeres F1-es bajnok győzelme után nem viselkedett feddhetetlenül, kétszer is olyat cselekedett, amivel nemtetszést váltott ki.

Hamilton idei második győzelmét szerezte a sanghaji Kínai Nagydíjon, csapattársát, Nico Rosberget pedig már a futamon sikerült feldühítenie, amikor a saját véleménye szerint gyorsabb németet feltartotta, ezzel pedig a 2014-es bajnoki második helyezett második helyét kockáztatta. Ebből a vitából még nem jött ki rosszul, mindenki neki adott igazat – Hamilton aztán úgy nyilatkozott, mentálisan erősebb csapattársánál.

A futam utáni dobogós ceremónián azonban már olyat tett, amiért nyilvánosan kritikát kapott. Fotó is készült róla, hogy pezsgőzés közben az italt egyenesen az egyik kínai rajtrácslány arcába spriccelte. Egyesek szerint ez sértő a nemi egyenlőségre nézve. „Azt remélnénk, hogy az emberek ebben az iparban tiszteletet tanúsítanak ezeknek a nőknek az irányába” – mondta a Daily Mail lapnak egy szexizmus-ellenes csoport vezetője.



A Laureus-díjat, amelyet a sport Oscarjának is neveznek, szerdán adják át, a jelöltek között szerepel Hamilton neve is többek között Cristiano Ronaldo, Marc Marquez és Novak Djokovic társaságában. A Laureus logója Kínában feltűnt a Mercedes oldalán, az alapítvány elnöke, Edwin Moses pedig a dobogós nyilatkozatokat készítette. Hamilton elszólta magát, és a protokollt felrúgva előre közölte, a díjat nem neki ítélték oda.

„Sajnos annyira nem vagyok izgatott. Mert tudom, hogy nem én nyertem meg. Azon leszek, hogy egyszer megkapjam” – jelentette ki a nyilvánosság előtt a kínai győzelmét követő sajtótájékoztatón.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: