DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Alonso: Bejuthatunk a Q2-be

Meglepően elöl zárt az F1-es Kínai Nagydíj szabadedzésein mindkettő McLaren-Honda, Fernando Alonso pedig úgy érzi, első alkalommal túl fognak jutni a kvalifikáció első szakaszán.

A McLaren időmérője nem tartott tovább a Q1-es etapnál sem az ausztrál, sem a maláj versenyek hétvégéjén – utóbbi alkalommal is csak a Manort sikerült megelőzniük –, a Kínai Nagydíj azonban eddig biztatóan indult számukra, Jenson Button és Fernando Alonso 13. és 17., illetve 10. és 12. helyen végeztek a két szabadedzésen, a 2009-es világbajnok legkisebb lemaradása 2,056 másodpercet tett ki a délutánt hozó Lewis Hamilton mögött. Alonso szerint optimistán vághatnak neki a szombati napnak, habár az időmérőn a legjobb tíz közé jutás még túl nagy falatnak tűnik.



„Nem látom magunkat a Q3-ban. Kielemeztük az időket, és tudjuk, hogy mindenki egy kicsit több erőt használ fel a kvalifikáción, mi pedig nem fogjuk ezt tenni. Tehát visszaesünk majd egy kicsit, de a Q2 egy reális cél ezen a versenyen” – nyilatkozta az edzések után a spanyol. „Közelebb kerülünk a középmezőny autóihoz.”

A hétvége előtt a McLaren arra számított, hogy fejlődésük lassulni fog – Malajziában nagyot ugrottak Ausztráliához képest –, ehelyett viszont az gyakorlásokon gyorsabbak voltak a becsültnél. „Nem vártuk, hogy nagy ugrást hajtunk végre itt, de úgy fest, továbbra is a jó úton haladunk, ezért duplán boldog vagyok. Úgy sejtem, a holnapi nap kissé keményebb lesz, de eddig minden úgy alakult, ahogyan vártuk, vagy még jobban” – zárta mondandóját a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: