DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Stewart: Hamilton több címet fog nyerni nálam

Jelenleg ugyanis a legendás skót Nagy-Britannia legsikeresebb F1-es versenyzője, Lewis Hamilton azonban már idén utolérheti. Nem lenne féltékeny rá, sőt, „határ a csillagos ég” ifjabb honfitársa számára.

Az Egyesült Királyság a Formula-1 legsikeresebb nemzete: több versenyzője nyert több versenyt (összesen 239-et) és bajnoki címet (15-öt), mint bármelyik másé. A világbajnokok között a sort Jackie Stewart vezeti, aki háromszor vert meg mindenki mást. Lewis Hamilton futamgyőzelmek terén (34) már tavaly hazája legsikeresebbé vált, Stewart címeinek számát pedig akár idén utolérheti.



„Nem lennék dühös, ha Lewis beállítaná három bajnoki címem számát, és biztos vagyok abban is, hogy ennél még többet fog nyerni” – mondta 1969, 1971 és 1973 legjobbja, amikor a Hamilton jelentette fenyegetésről kérdezték. „Valaki mindig vezetni fogja a listát, Hamilton számára pedig határ a csillagos ég.”

A Német Nagydíj elvesztéséről is beszélt – azok közé tartozik, akik szerint a tradicionális pályáknak a versenynaptárban kell maradnia. „Úgy tűnhet, mintha maradi lennék, de tiszteletben kell tartani a történelmet. Mindig helyüknek kell lenni a naptárban. Remek dolog, hogy van egy USA Nagydíjunk, egy Brazil Nagydíjunk, egy Bahreinben, és hogy új országokba megyünk. De továbbra is tiszteletben kell tartanunk az örökségünk” – vélekedett Stewart.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: