DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leszedte a szél a silverstone-i bokszépület tetejét

Egész Európában heves szélviharok tombolnak, és a károk nem kerülték el az F1 legrégibb pályáját sem: a silverstone-i bokszépület, a híres "Wing" egy darabja egyszerűen leszakadt a helyéről.

Amíg Németországban a Niklas-hurrikán szedte áldozatait, hazánkban is komoly gondokat okozott a tipikus április elsejei időjárás. De a szél nem kerülte el Nagy-Britanniát sem, aminek közvetlen Forma-1-es vonatkozása is lesz. Egy kedd esti komolyabb széllökés egyszerűen leszakított egy darabot a silverstone-i bokszépület tetejéből.



A baleset azért is keltett aggályokat, mert a pályán jövő héten tartják a Hosszútávú-világbajnokság szezonnyitóját, de a pálya vezetősége eloszlatta a kételyeket afelől, hogy esetleg veszélybe kerülne a WEC-futam megrendezése. „Noha komoly sérülések keletkeztek az érintett részen, ez a rongálódás nem befolyásolja közvetlenül a verseny lebonyolítását, hiszen a tető funkcionáló részei érintetlenek maradtak” – nyilatkozta a pálya sportigazgatója, Stuart Pringle.

A mérnökeink jelenleg is felbecsülik a károkat, és együtt dolgozunk azon, hogy minden a lehető leghamarabb helyre álljon. Noha még el kell takarítanunk a balesetből származó törmelékeket, ki szeretném hangsúlyozni, hogy ennek semmilyen hatása nem lesz hétvégi BRSCC (Brit Verseny- és Sportautó Klub) találkozóra, és végképp nem az azután következő WEC-szezonnyitóra” – idézte Pringle-t a Pitpass.com.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: