DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Négy év után először olasz a pályán

Utoljára 2011-ben szerepelt a nagy múltú F1-es nemzet pilótája versenyhétvége keretei között. Raffaele Marciello sauberes bemutatkozásával ez a sor megszakadt, a fiatal versenyző elégedett magával.

Marciello, aki a Ferrari versenyzői akadémiájának rangidős tagja, és kölcsönben került a motorpartner Sauber tartalékpilótai posztjába, a Malajziai Nagydíj első szabadedzésén a 13. legjobb időt érte el, fél másodperccel lemaradva a csapat állandó pilótájától, Marcus Ericssontól, annak ellenére, hogy először vezette a C34-et, és kevesebb kört tett meg, mint a svéd.

„Igazán boldog vagyok, úgy gondolom, hogy jó munkát végeztem” – idézte a crash.net az olasz pilótát. „Az első alkalom volt, hogy ezzel az autóval és ezen a pályán vezettem, ezért nem volt könnyű önbizalmat szerezni ilyen gyorsan, de azt hiszem, összességében jó munkát végeztünk. Eddig minden próbát sikerrel vettünk. Azt hiszem, sikerült elég hamar egészen gyorsnak lenni. Csak 12 kört tettem meg, összesen hatszor tettem oda neki. Ahhoz képest, hogy először vagyok Malajziában, ez elég jó.”



„Boldog vagyok, hogy ezzel a csapattal lehetek, olyan, mint egy nagy család, és úgy érzem, hogy hozzá tartozom. Élvezem a Sauberrel való munkát, időt adnak nekem dolgozni, és most sem helyeztek nagy nyomás alá” – folytatta Marciello, aki a második edzésre visszaadta autóját Felipe Nasrnek. Azt még hozzátette, valószínűleg Barcelonában újra vezethet, de azt nem tudja, hogy szabadedzésen vagy a verseny utáni teszten.

A mai nap előtt utoljára a 2011-es Brazil Nagydíjon láthattunk olasz versenyzőt versenyhétvége hivatalos programján belül, amikor Jarno Trulli és Vitantonio Liuzzi is a mezőny tagja volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: