DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Lotus pilótáin köszörüli a nyelvét a világ

Ismét nem múlt el visszhang nélkül, hogy a Lotus a hongkongi Adderly Fong személyében egy olyan pilótát szerződtetett, aki elsősorban nem tehetsége, hanem anyagi háttere miatt léphetett fel az F1-be.

Egy hónappal ezelőtt szintén nagy port kavart, amikor az enstone-i istálló fejlesztőpilótaként leigazolta Carmen Jordát, a spanyol versenyzőhölgy ugyanis három éven át hátrafelé lógott ki a GP3-as mezőnyből. Az F1-es csapatok által mellőzött tehetséges fiatalok akkor is nyilvánosan élcelődtek a közösségi médiában a Lotus választása miatt, és ugyanez történt most, Fong érkezésének bejelentését követően is. A Saubert tavaly már kipróbáló hongkongi ugyanis szintén nem büszkélkedhet túl erős eredményekkel nemzetközi porondon, ő másfél év alatt két pontig jutott a GP3-ban.

Clipboard_2



Ezúttal a Formula-E mezőnyének fiataljai mulattak jót a híren, akik nyilvánvalóan sérelmezik, hogy az ő tehetségük felett támogatók híján szemet hunytak a Formula-1 vezetői.

A Formula-E futamgyőztese és a GP2 2013-as második helyezettje, Sam Bird például a dollár és az euró írásjeleivel célozgatott a csapat furcsa, de mégis rendkívül átlátszó igazolására. „Ez aztán erős fejlesztő-felállás a Lotusnál! $$$€€€” - írta a Jorda és Fong által alkotott párosról.

Bird üzenetére kollegája, a szintén a Formula-E-be száműzött Daniel Abt válaszolt: „Az az autó jövőre hátrafelé fog gurulni.”

A buliból nem akart kimaradni Antonio Felix da Costa sem, akit a Red Bull állított mellékvágányra tehetségnevelő-programjában. „Hány fejlesztő pilótára lehet szükségük egyébként?” - élcelődött a portugál is azon, hogy a Lotus lassan számolatlanul igazolja a szimulátorban dolgozó versenyzőket, ráadásul a tartalékpilótaként érkezett Jolyon Palmer sem üres kézzel kopogtatott a csapat gyárának kapuján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: