DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Versenyzőcsere a Saubernél bírósági úton?

Bármilyen furcsán hangzik, a hírek szerint ezt tervezi Giedo van der Garde. Állítja, érvényes szerződése van a Sauberrel, a bírósággal rakatná ki a svájciak egyik F1-es pilótáját.

Giedo van der Gardét eddig a Manor lehetséges versenyzőjeként emlegettük, a holland pilótának azonban állítólag merész terv jár a fejében, és a Saubernél akar magának helyet felszabadítani – jogi megoldással. A hírről a Herald Sun számolt be, van der Garde állítólag egyenesen az ausztrál Victoria állam legfelsőbb bíróságához fordult.

Mint tudjuk, a Sauber idei hivatalos versenyzői a svéd Marcus Ericsson és a brazil újonc, Felipe Nasr, van der Garde azonban – aki tavaly a tesztpilótai pozíciót töltötte be – azt állítja, a csapat 2014. június 28-án versenyülést garantált neki 2015-re.



„2014 november elején Mr van der Gardét arról értesítette a Sauber ügyvezető igazgatója, Ms Monisha Kaltenborn, hogy a Sauber két ülését más versenyzőknek adták, és ennek következményeként Mr van der Garde nem kap helyet versenyzőként a csapatban 2015-ben” – áll a tegnap benyújtott bírósági dokumentumban.

Állítólag van der Garde korábban már a Sauber hazájában, Svájcban bíróság elé vitte az ügyet, ahol úgy rendelkeztek, a csapatnak helyet kell biztosítania számára az egyik autóban. A 29 éves holland célja, hogy ezen rendelkezés végrehajtását kényszerítse ki az ausztrál bírósággal. A versenyző azt szeretné, hogy az ügyet hétfőn, csupán három nappal a futamhétvége kezdete előtt tárgyalják meg sürgős eljárásban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: