DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nem kedvelték egymást a Sauber versenyzői

Marcus Ericsson árulta el, hogy a múltban sosem ápolt túl jó kapcsolatot Felipe Nasrrel. Mikor azonban kiderült, F1-es csapattársak lettek, félretették a korábbi ellentéteket.

A Sauber teljesen új felállással vág neki a 2015-ös szezonnak, az istálló két versenyzője F1-es mércével tapasztalatlannak számít, Marcus Ericsson mögött egyetlen szezon áll – ráadásul az utolsó versenyeket ki is hagyta –, míg Felipe Nasr idén mutatkozik be a szériában. 2012-ben és 2013-ban még mindketten a GP2-es sorozatban szerepeltek, és, habár kevesen tudják, sosem kedvelték túlságosan a másikat.

„Abban az időben nem voltunk a legjobb barátok. Számos alkalommal harcoltunk egymással, a csatáknak pedig baleset lett a vége” – árulta el a svéd Ericsson a hazai Viasat Sport csatornának. „Mindketten nagyon versenyképesek voltunk, az előszezonbeli teszteken azonban már jól dolgoztunk együtt” – szögezte le a 24 éves pilóta, hogy már minden rendben kettejük között.

A két versenyző a tavalyi Brazil Nagydíjon, amelyen bejelentették Nasr szerződtetését


„Nem igazán beszéltünk egymással a GP2-es napok óta. De amikor Felipe aláírta szerződését a Sauberrel, megkerestem és gratuláltam neki. Akkor megbeszéltük, hogy el kellene felejteni mindent, ami korábban történt.”

Ericssont már tavaly is sokan kritizálták, hogy tipikus fizetős versenyzőként került a mezőnybe, dolgát pedig az sem könnyítette meg, hogy a tulajdonost cserélő és anyagi gondokkal küzdő Caterham határozottan az erősorrend legvégén állt. „Az első szezonom nem volt könnyű, sportszakmai és lélektani oldalról nézve sem. Nehéz időszak volt. Jobb eredményekben reménykedtünk, ám sokat tanultam és erősebb lettem, főként fejben.”

Ericsson állítja, eredményei miatt szerződtette le a Sauber. „Az utolsó három versenyig, amit kihagytam, minden jól ment, és valószínűleg pontosan ez volt az, amiért most itt lehetek. Fontos, hogy aláírtam a szerződést a Sauberrel novemberben. Amikor kiszálltam az autóból Barcelonában, azt kérdeztem: mehetünk most rögtön Melbourne-be?”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: