DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Visszaszólt a Lotus kritizált pilótanője

Carmen Jorda F1-es fejlesztőversenyzőként való leigazolása nem nyerte el mindenki tetszését, a hölgy most válaszolt a kritikusoknak. Szerinte a korábbi GP3-as társakból az irigység beszél.

A 26 éves spanyol pilótát három GP3-as szezon után igazolta le szimulátorába a Lotus, de aligha eredményeire figyeltek fel, az évek során ugyanis egyetlen pontot sem sikerült szereznie az utánpótlásosztályban. Kritizálói között számos GP3-as ellenfél szerepelt, mint Richie Stanaway és Mitch Evans, akik egyszerűen kinevették a híreket, vagy 2012-es csapattársa, Robert Cregan. Neve nem véletlenül nem mond sokat az olvasóknak, ő sem jutott el a pontszerzésig, viszont Richard Cregan, az F1-es Toyota egykori csapatmenedzserének fia. „Carmen Jorda egy filmtekercset nem lenne képes előhívni, nemhogy egy hibrid F1-es autót fejleszteni” – írta a Twitterre. „Az F1 a tehetségről szól, nem a pénzről és kamu pozíciókról.”



„A Formula-1 tele van féltékenységgel” – érkezett Jorda válasza, aki a német Bildnek nyilatkozott. „Csupán néhány pilótafülke van, ezért kevesen jutnak oda. Rob nyilván féltékeny, hogy én itt vagyok, ő pedig nem. A legjobbakat kívánom neki, ennyit mondhatok.”

Jorda elsődleges feladata a szimulátorban végzett fejlesztőmunka lesz, állítása szerint azonban az év során az E23-at is vezetni fogja. Egyelőre azonban a tanulásra koncentrál. „Először is meg kell értenem, hogyan dolgozik a csapat. Ami itt történik, azt nem lehet a GP3-hoz hasonlítani” – mondta a pilóta, aki hozzátette, a szuperlicensz megszerzése egyelőre nem fontos, „lépésről lépésre” akar beilleszkedni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: