DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Így látja az erőviszonyokat Raikkönen

A népszerű finn nem hazudtolta meg önmagát, kijelentette, találgatni nem fog, várjanak az első F1-es versenyig. Szívesen futna újra gyors kört, de erre is ott lesz az első verseny.

A Ferrari remekelt az első, Jerezben tartott teszten, ahol a két versenyző négyből három nap futotta meg a legjobb köridőt, az abszolút leggyorsabb éppen Kimi Raikkönen lett. Az első barcelonai teszten már csak kétszer zártak a második helyen (mindkétszer Raikkönen), a szezonnyitó előtti utolsó, szintén barcelonai próbát csütörtökön pedig a finn csupán a hatodik idővel nyitotta. Ezeken a teszteken a Red Bull, Lotus és Williams is megvillantotta magát, nehéz lenne megítélni, hogyan áll a Ferrari hozzájuk képest.



„Jó lenne gyors kört megtenni, de néhány hét múlva, az első versenyen kiderül, hol állunk. Amíg megvan a jó érzés néhány keményebb etapon, addig minden rendben van” – beszélt Raikkönen arról, mit vár az utolsó teszten. „Még mindig van egy napunk arra, hogy végigmenjünk mindenen, amit együtt tanultunk, remélhetőleg pedig boldogabbak leszünk.”

Amikor arra kérték, lője be a Ferrari helyét az erősorrendben, megtagadta a konkrét válaszadást. „Nem fogok találgatni. Majd meglátjuk az első versenyen. A legjobbunkat fogjuk nyújtani, és meglátjuk, hol állunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: