DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ericsson eddigi kedvenc napján van túl

A svéd visszatért a Jerezben megszokott formához, a második legjobb időt autózta a Sauberrel, emellett teljes F1-es versenyszimulációt is letudott, a napot pedig a legtöbb megtett körrel zárta.

Akárcsak két jerezi tesztnapja végén, Marcus Ericsson nevét a ma induló, barcelonai utolsó gyakorláson is a második helyen láthattuk, ezúttal Felipe Massa volt az, aki 0,776 másodperces különbséggel egyedül meg tudta verni őt. A Sauber svédje nem csupán emiatt örülhet, 122 kört teljesített, többet, mint bárki más, és annak ellenére, hogy a programot zápor szakította félbe, a napi teendők listáján mindent kipipálhatott, lehúzott egy teljes versenyszimulációt, valamint rövid etapokra is jutott ideje.

„Produktív nap volt, számomra a legjobb eddigi az előszezon során. A reggel jól ment, amíg az eső meg nem érkezett, ami arra kényszerített minket, hogy kissé változtassunk terveinken” – értékelt Ericsson, akinek 1:24.276-os köre csaknem egy másodperccel jobb, mint az előző évi pole-pozíciós idő.



„A délutánra egy teljes versenyszimulációt terveztünk, ami jó gyakorlás volt a csapatnak, hogy értékes adatot gyűjtsön. Fontos volt számomra az is, hogy megtaláljam az érzést a 2015-ös gumikkal egy versenytáv során, különböző üzemanyagszintekkel. A napot rövid távokkal fejeztük be lágy és szuperlágy gumikon. Összességében pozitív nap volt, amely során sokat tanultunk. Remélem, hogy ugyanígy folytathatjuk a hétvége további részén is” – zárta a svéd ász.

Holnap Felipe Nasr veszi át a Ferrari-motoros C34 vezetését, Ericsson szombaton kap lehetőséget újra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: