DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Briatore: Raikkönen szava sokat számít a Ferrarinál

A korábbi csapatfőnök, Flavio Briatore szerint Kimi Raikkönen jelenléte a Ferrarinál aranyat érhet idén, hiszen ő képviseli a folytonosságot az átalakult csapaton belül. Emiatt pedig különösen fontos a véleménye.

A Benettonnal és a Renault-val is bajnoki címeket szerző Briatore ugyan 2009 óta nem vállal aktív szerepet az F1-ben, de továbbra is közelről figyeli az eseményeket, és olasz lévén a Ferrari helyzetét is a szívén viseli, dacára annak, hogy a sportban töltött évei során folyamatosan hazai csapata ellen harcolt. Az istállónak a tesztek alapján lehet oka bizakodni, hogy az idei év valamivel jobban alakul majd a vártnál, de Briatore szerint nem szabad túlságosan sokat várni tőlük.

Briatore



„Ilyenkor persze nem tudhatjuk, hogy a csapatok mennyi üzemanyaggal a fedélzeten tesztelnek” - mondta a Rai televíziónak nyilatkozva. „Az viszont fontos, hogy Raikkönen elmondása szerint az új autó vezethetőségben sokat javult - és ő az a versenyző, aki jelenleg a folytonosságot képezi a csapatban. Ám sokkal jobb ilyenkor óvatosnak lenni, mint nagyot álmodni, és végül csalódni. Az F1-ben a Ferrarinak muszáj győznie, idén azonban ismét van egy csapat, amelyiket nehéz lesz legyőzni.”

Briatore nem ment el szó mellett a jelenlegi motorhelyzet mellett sem, ami szerinte alapvetően el is lehetetleníti a Mercedes riválisainak helyzetét. Az olasz szerint elkerülhetetlen, hogy a versenyzés szorosabbá tétele érdekében hamarosan ismét új szabályokat vezessenek be az erőforrásokra.

„Mindenkinek bőven van még hova fejlődnie - kivéve a Mercedesnek. Jelenleg a bajnokságot nem a versenyzők, hanem a motorok vívják. Pedig csupán néhány tizedes különbségeket kellene látnunk a pilóták között, ehelyett azonban van egy motor, amelyik sokkal erősebb a többinél” - célozgatott.

„Előbb-utóbb mindenképp vissza kell térnünk valami normálisabb dologhoz. A jelenlegi helyzet semmiben sem segíti a látvány javítását, csupán az eddigieknél sokkal több pénzt költenek valamire, ami még csak nem is jó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: