DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

A Red Bull is támogatná a Manor visszatérését

A Williams és Ferrari után egy másik alakulat is támogatásáról biztosította a kiscsapatot, amely a közelmúltban ismét önálló lábakra állt, és a 2015-ös F1-es szezonra készül.

A Marussia tulajdonait épp elárverezni készültek, amikor megérkezett a hír: új befektetők karolták fel a csapatot, akiknek szándéka az, hogy régi-új néven Manorként visszatérjenek a királykategóriába. Helyzetüket megnehezítette, hogy a Force India megvétózta azt az engedményt, mely szerint tavalyi autóval vehettek volna részt az idei versenyeken. Lelkesedésük azonban továbbra sem hamvadt el, a héten előbb a csődeljárás alól léptek ki, majd a Ferrari közölte, az elmúlt évekhez hasonlóan motorokat fog biztosítani az alakulatnak.

A Red Bull formájában egy újabb csapat is a Manor mögé állt – Christian Horner csapatfőnöknek még aktív versenyzői éveiből vannak személyes emlékei az istállóról. „1992-ben John Booth csapatában szerepeltem. Ő egy versenyző és harcos. Biztos vagyok benne, hogy ő és a fiúk keményen küzdenek, hogy visszatérhessenek a rajtrácsra. Fantasztikus lenne, ha sikerülne nekik” – mondta a 41 esztendős brit a Sky Sportsnak.



„Megérdemlik, hogy itt legyenek. Nagyszerű hír, hogy a Ferrari beleegyezett a motorok szállításába, és úgy tűnik, van néhány józan gondolkodású új ember a csapatban, akiknek egy kis pénzük is van. Jó lenne látni a Manort, vagy amivé válni fognak, a melbourne-i rajtrácson.”

Horner azt elismerte, a biztatáson kívül tényleges segítséget nem igazán tudnak nyújtani a kiscsapatnak. „Beszéltem velük, nem sok mindenben tudnánk segíteni. Nem szállítunk nekik alkatrészeket. A saját karosszériájukat építik, a motorjuk pedig a Ferrarié. De jót tenne a Formula-1-nek, ha sokszínűbb csapatok érkeznének, és ha 20 autó lenne a rajtrácson. Megérdemlik, hogy ott legyenek, főleg a tavaly év végi nehézségek miatt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: