DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Már motorszállítója is van a Manornak

A csődeljárás befejezését követően egy újabb lépéssel közelebb került az F1-es visszatéréshez a Marussia utódcsapata, a Manor – úgy tűnik, hogy immár motorja is van a kiscsapatnak.

A barcelonai teszten a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene jó hírrel szolgált a visszatérésért elképesztő küzdelmet vívó kiscsapat, a Marussia/Manor szurkolóinak: a tavaly ősszel összeomló istállót erőforrásokkal ellátó maranellói gyár az idei évben is hajlandó motorokat biztosítani a részvételért harcoló Manornak.

A történetben azonban van egy csavar is, a kiscsapat ugyanis nem a legújabb, hanem a tavalyi erőforrásokat kaphatja meg a Ferraritól. „Tegnap megmondtuk nekik, hogy ellátjuk őket a 2014-es motorokkal. Írásba viszont még nem adtunk semmit” – mondta Arrivabene, azaz egyelőre csak szóban egyeztek meg a kiscsapat képviselőivel.

marussia_manor_logo



A feltételezések szerint a Manor a lehető leghamarabb versenyezni szeretne egy átmeneti autóval, majd még a szezon első felében bevetné 2015-ös modelljét. Az Autosport úgy tudja, hogy a tavaly MR03 módosított változata, mely minden idei szabálynak megfelel, akár már az idénynyitóra elkészülhet.

A csapat legfontosabb célja, ahogy azt már többször kiemeltük, a Bahreini Nagydíj, hiszen ha addigra sikerült elkészülni az autóval, és rajthoz tudnak állni, megkaphatják a hatalmas, 30 millió font körüli pénzdíjat, melyet Jules Bianchi monacói 9. helyének köszönhetnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: