DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Újabb akadály hárult el a Manor indulása elől

Kezdhetnek reménykedni a Marussia-fanokból lett Manor-rajongók, a kiscsapat ugyanis egy lépéssel ismét közelebb került ahhoz, hogy részt vegyen a 2015-ös F1-es évad küzdelmein.

Noha nemrég az Aston Martint hozták szóba a csapattal, a rejtélyes megmentőről még mindig nincs hivatalos információ – jó hír azonban igen, hiszen a gárda hitelezői beleegyeztek, hogy a Manor kiléphet a csődeljárás alól, amivel újabb kő gördült el a 2015-ös indulásuk elől.

A Force India az F1-es Stratégiai Csoport múlt heti megbeszélésén megvétózta a Manor visszatérését, mivel a csapat kérelmezte, hogy az év első három versenyén a tavalyi autóját használhassa majd. Az FIA azonban addig tartja nyitva a nevezési listát, ameddig csak lehet, hiszen a csapat indulásával mindenki jól járhat– azonban legkésőbb Bahreinben ott kell lenniük, hiszen csak így kaphatják meg a tavalyi szereplésükért járó pénzjutalmat.



A gárda új pénzügyi intézőt is köszönthetett nemrég társaként, a Company Voluntary Agreement ugyanis a Manor adósságait hivatott felülvizsgálni. „Ezzel a befektetéssel és a menedzsment állandóságával a csapat megkezdheti az újjáépítését, hogy visszatérjen a versenyzéshez” – idézte a csődeljárást korábban vezető Geoff Rowley-t az Autosport.

„Hosszú folyamat áll mögöttünk, és szeretnénk megköszönni mindenkinek, akik segítettek, hogy elérjük ezt a mérföldkövet. A mi dolgunk már csak annyi, hogy a formaság szempontjából nélkülözhetetlen kötelességeinket megtegyünk, és a csapat néhány napon belül kiléphet a csődeljárás alól.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: