DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 3. szerda
F1

Alonso: Újra a régi motiváció és adrenalin

A McLaren két világbajnoka, Fernando Alonso és Jenson Button ma Japánba, a Honda F1-es sajtótájékoztatójára volt hivatalos, ahol Takanobu Ito Honda-elnök és Ron Dennis társaságában beszéltek idei terveikről, az új autóról, első benyomásaikról és arról, mit jelent számukra a McLaren-Honda.

„Nagyon örülünk, hogy mi is a részesei lehetünk ennek a fantasztikus együttműködésnek a McLaren és a Honda között. Enyém volt a megtiszteltetés, hogy elsőként vigyem pályára az új MP30-ast, és én tegyem meg vele az első néhány kört. Ez most egy elég embert próbáló időszak mindannyiunk számára, mivel a kihívás, ami előtt állunk, elég nagy, de engem hatalmas izgalommal tölt el, hogy tagja lehetek a McLaren-Honda családjának” – kezdte a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, aki 2007 után tért vissza a wokingi egylethez.

„Oly sok az F1-ben eltöltött év után most újra érzem a régi motivációt és azt az adrenalint, amit csak akkor érez az ember, amikor a legmagasabb szinten, a legjobb csapatnál versenyezhet. A szurkolóknak azt üzenném, hogy szorítsanak értünk, élvezzék a szezont úgy, ahogy mi fogjuk, és remélhetőleg hamarosan győzelmeket ünnepelhetünk majd együtt” – tette hozzá a spanyol.

Az istálló másik világbajnoka, Jenson Button jóval felszabadultabbnak tűnt, és jóval többet mosolygott csapattársánál, de mondandóját tekintve mindenben egyetértett az előtte szólóval. „Csak megerősíteni tudom, amit Fernando mondott, hiszen mindketten a ’80-as években nőttünk fel, és fantasztikus érzés, hogy most a részesei lehetünk a McLaren-Honda új korszakának. A jerezi teszt nagyon különleges és érzelmekkel teli pillanat volt számunkra, és nagyon jó érzés együtt dolgozni ezzel a remek csapattal.”

„Mint tudjuk, a tesztek a fejlődésről szólnak, és Jerezben pontosan ezt tettük: fejlődtünk abban, hogy hogyan tudunk egymással hatékonyabban együtt dolgozni, és fejlődést értünk el a komplett autó-erőforrás csomag tekintetében is. Én tényleg úgy érzem, hogy egy komplett csomagról beszélhetünk, és egy egésznek érzem az autót, nem alkatrészek külön halmazának, ami nagyon örömteli. Már alig várom a következő két tesztet, ahol remélhetőleg további előrelépéseket tudunk majd tenni, és persze az első versenyt, ahol a lehető legjobb helyezésekért próbálunk majd meg harcba szállni” – mondta el Button, akiben az is közös Alonsóval, hogy mindketten friss világbajnokként érkeztek először a McLarenhez, ahol az első évükben nem bírtak Lewis Hamiltonnal.

Utána viszont máshogy döntöttek, Alonso a Ferrarihoz igazolt, míg most öt év után tér vissza Wokingba, míg Button azóta is kitartott a McLaren mellett, és második évében például el is verte Hamiltont, a 2. helyen végezve a tabellán Sebastian Vettel mögött. A McLaren-Honda fejlődése mellett azt is rendkívül izgalmas lesz tehát megfigyelni, hogy vajon melyikük tud majd a csapat vezéregyéniségévé válni, és felülmúlni a másikat.

A sajtótájékoztató 15 perces élő felvétele Ito, Dennis, Alonso és Button angol nyelvű nyilatkozatával, illetve az eseményt felvezető rövid klippel:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: