DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kvjat: Ez nagyon király lesz!

A Red Bull ifjú orosz F1-es versenyzője egy tanulóév után már a négyszeres világbajnok csapatban találta magát, de nem foglalkozik senkivel és semmivel, sőt, nem is tervez előre - csak a legjobbját szeretné nyújtani.

Noha ez idáig Vitalij Petrov a legsikeresebb orosz versenyző a Forma-1-ben 2011-es melbourne-i dobogójának köszönhetően, könnyen lehet, hogy idén trónfosztást láthatunk: Danyiil Kvjat foglalta el ugyanis Sebastian Vettel megüresedő helyét a csapatnál, így nem túlzás kijelenteni, hogy a bikások autójában komoly esélye van a dobogó-, mi több a győzelemszerzésre.



Ő azonban nem állít célokat maga elé: „Azon leszünk, hogy megfelelő hozzáállással minél jobb eredményeket éljünk el. Ebben a pillanatban ez a legjobb dolog, amit tehetünk, anélkül, hogy álmodoznánk a lehetséges teljesítményünkről. Ha azt nézzük, nagyobb rajtam a nyomás, másfelől ez egyáltalán nem érdekel. A munkámra és a fejlődésre akarok koncentrálni – a többi legyen mások problémája” - idézte Kvjatot a Crash.net.

Az orosz úgy véli, hogy a ’dolgozz keményen, vezess a lehető leggyorsabban és a nyerj, amennyit csak tudsz’ elvén semmit sem változtatott a red bullos szerződés. „Ez a múltban már bevált – az állandóság a legfontosabb ebben a helyzetben, így nem fogok ezen változtatni. Ami az új szezont illeti, alig várom, hogy végre kipróbálhassam az új autót – minden bizonnyal nagyon király lesz!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: