DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Haas mint az F1 sereghajtója? Ugyan már!

Legalábbis így látja a csapat leendő csapatfőnöke, Günther Steiner, és úgy gondolja, hogy nem fogják hamarabb a közönség elé tárni új autójukat, mint ellenfeleik.

A pletykák már akkor elindultak ezt illetően, amikor a csapat elkezdett felvásárolni a Marussia „hagyatékából”, és bejelentették, hogy az angliai Banburyben, a kiscsapat egykori főhadiszállásán lesz majd európai központjuk. Azonban Günther Steiner, a csapat leendő vezetője sietett megjegyezni, a Haas nem lesz az orosz-angol gárda reinkarnációja.

„Talán felvásárolunk néhányat a teszteléshez szükséges eszközökből, de ennyi az egész. Hallottam olyan pletykákról, hogy megvettük a 2015-ös autójuk tulajdonjogát, de ez nem igaz. Hamarosan elkezdjük a sajátunk tervezését!” – idézte az osztrákot a formulaspy.com, sajtóhírek szerint azonban a Dallara már gőzerővel dolgozik olaszországi gyárában a Haas versenygépén.



Steiner szerint a tervezési folyamat során nagyszerűen hasznosíthatják majd azokat a trükköket, melyeket másoktól lesnek el 2015 során, hogy az első 2016-os tesztre már a lehető legjobban finomítsák az új konstrukciót. „Nem lesz kész az autónk hamarabb, mint a többieké: még az előtt elavulttá válna, hogy kész lenne. A fennmaradó idő alatt még simán lehet fejleszteni rajta.”

A korábban a Jaguar és jogutódja, a Red Bull alkalmazásában álló szakember nem kívánt jóslatokba bocsátkozni az eredményességet illetően, egyet viszont kihangsúlyozott: „Nem fogunk csalódást okozni. Ebben biztos vagyok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: