DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Pályát rajzolt Villeneuve, hamarosan megépül

Nem tévedés: megkapta az építési engedélyt az a kanadai aszfaltcsík, amelyet az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve tervezett. A projekt több mint 100 évre szól.

Az Area 27 nevet viselő versenykomplexum, amelynek egyik eleme a Villeneuve által tervezett pálya, Kanada Brit Columbia tartományában található. A projekt, amely az elkövetkezendő 110 évben hivatott szolgálni a motorsportot, most kapta meg az építési engedélyt, írta a gpupdate.net.

A közel öt kilométer hosszúságú pályát az FIA 2-es besorolása illeti meg, amely lehetővé teszi, hogy jelentős motorsporteseményeket tartsanak itt a jövőben. A Formula-1-es rendezéshez 1-es szintű besorolás szükséges. A jövőbeli versenyeken kiderülhet, képes-e egy F1-es világbajnok olyan pályákat tervezni, mint a sokat kritizált Hermann Tilke, akinek a nevéhez a versenynaptár legtöbb új helyszíne fűződik.



„Mindig is vágytam a kihívásra, hogy megtervezhessek egy pályát” – nyilatkozta Villeneuve az Area 27 weboldalán. „Figyelembe véve az egy kör nyújtotta izgalmat, kombinálva a kerék kerék elleni versenyzés lehetőségeivel. A cél az volt, hogy olyan pályát tervezzek, ahol büszkén szereznék pole-pozíciót, és ahol a rajongók élveznék, hogy egy izgalmas versenyt láthatnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: