DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Dennis: Dominálni akarunk, nem csak versenyeket nyerni

A McLarennél 2015-től egy új időszámítás veszi kezdetét, hiszen újra összeáll a legendás McLaren-Honda társulás, amely 1988 és 1991 között már a magáénak tudhatott egy domináns időszakot az F1-ben. A McLaren Csoport elnök-vezérigazgatója, Ron Dennis szerint nem lehet más a céljuk, mint ennek a megismétlése.

„Amit akkor véghezvittünk, és amit a rivális Mercedes csapat véghezvitt idén, pontosan megegyezik mindazzal, amit célként tűztünk ki magunk elé a jövőre. Ez pedig nem más, mint a dominancia” – idézi az espnf1.com Dennis szavait.

„Emlékszem, az idei szezon elején azt mondtam, azért vagyunk itt, hogy versenyeket nyerjünk. 2014-re ez volt a célunk, és tudom, hogy ezért most nyilván vitatják annak a létjogosultságát, hogy a ’dominancia’ szót használjuk, amikor a jövőre vonatkozó céljainkról beszélünk, mivel idén nem sikerült versenyt nyernünk. De ennek a dominanciának persze nem kell törvényszerűen rövid időn belül bekövetkeznie, ez időbe telik. Ez az, amit el akarunk érni, mert ez az egyetlen dolog, ami elválasztja az embert azoktól, akik szimplán csak versenyeket nyernek. Versenyt nyerni kihívás, de dominálni a világbajnokságon az igazán nagy kihívás” – szolgált magyarázattal fentebbi bátor célkitűzésére a McLaren feje.



Dennis 2007-ben nem éppen a legharmonikusabb viszonyban vált áll a csapattól akkor távozó, most visszatérő Fernando Alonsótól, talán ezért is hangsúlyozta, mennyire fontos számára, hogy a csapaton belül mindenkivel a lehető legjobb kapcsolatot ápolja.     

„Ami kulcsfontosságú számunkra, hogy a Hondával és a versenyzőinkkel is a lehető legpozitívabb kapcsolatot építsük ki. Mivel tisztelettel viszonyultunk a Mercedesszel folytatott hosszú partneri viszonyunkhoz, ezért értelemszerűen egy kis időbe telt, mire igazán kezdett feloldódni a kapcsolatunk a Hondával. Viszont a látogatásom, amit Sakurában, a Honda gyárában tettem a Japán Nagydíj után, észveszejtő volt. Az elhivatottság, a koncentráció és a mindenek feletti vágy arra, hogy magasabbra tegyék a lécet, az összes létesítményben és az összes Honda-McLaren mérnök hozzáállásában kézzel tapintható. Nagyon magabiztos vagyok azt illetően, hogy az elkövetkező szezonnak abban a tudatban vághatunk neki, hogy alapvető és reális esélyünk van célunk elérésére” – adta meg a zárszót jövőbetekintő nyiltkozatának Ron Dennis. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: