DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso: Nem az első napon kell nyernünk

A kétszeres világbajnok fenti kijelentése azért is üzenetértékű, mert mint bizonyára sokan emlékeznek még rá, anno, 2010-ben a Ferrarinál rögtön győzelemmel nyitott első versenyén, utána viszont a világbajnoki címet öt éven át hiába kergette. Most a McLarennél fordítana a dolgok menetén.

„Azért vagyok itt, hogy nyerjek, de nem azért, hogy rögtön az első napon tegyem ezt meg. Egy hosszú távú kapcsolatban szeretnék győzni” – fogalmazott kissé kétértelműen a spanyol, főleg annak fényében, hogy az elmúlt napokban több pletyka is szárnyra kapott arról, hogy állítólag szakított barátnőjével, Dasha Kapustinával, sőt, többen már össze is boronálták a labdarúgó Sergio Ramos ex-barátnőjével, Lara Alvarezzel, miután együtt látták őket a Ferrari év végi búcsúztatóján.

Alonso persze nyilván új csapatára, a McLarenre és a 2007-es gyors szakításra gondolt, amikor arról beszélt, ezúttal „hosszú távú kapcsolat”-ra vágyik. „Ha egy tanulási időszakon is át kell mennünk, mielőtt jönnének a sikerek, akkor állok elébe, és elhivatottan várom a közös munkát.”



A McLaren az elmúlt két évben ugyan nem nyert futamot, és idén az 5. helyen zárták a konstruktőri világbajnokságot, egy pozícióval a Ferrari mögött, a 33 éves spanyol biztos benne, hogy együtt – főleg a Honda érkezésével – előrébb léphetnek majd a sorban. „Van néhány biztató jel, amik arra utalnak, hogy a dolgok elkezdtek a jó irányba elmozdulni, főleg ha az új nevekre, a csapathoz érkező új emberekre gondolok, valamint a filozófiaváltásra. Amikor egy csapat nem hozza ki a lehetőségeiből a száz százalékot, akkor normális esetben a problémák mélyére ás, és megtalálja az okokat. A McLarennél pontosan így dolgoznak, mert náluk mindenki azért itt, hogy nyerjen” – nyilatkozta Alonso a BBC Sportnak.

1988 és 1992 között már volt egy aranykorszaka a McLaren-Honda társulásnak az F1-ben, és természetesen a spanyol számára is sokat jelent, hogy részese lehet ennek a csodálatos újraegyesülésnek. „A McLaren-Honda szövetsége nagyon sokat jelent nekem. Én ezen nőttem fel, Senna és Prost csatáin, ezeken a híres színeken és a csapat egyeduralmán. Láttam magam előtt egy idolt és kialakult bennem egy kép arról, hogy mit jelent nyerni az F1-ben. Most pedig részem lehet abban megtiszteltetésben, lehetőségben és kiváltságban, hogy én is szerephez jutok az új McLaren-Honda-korszakban, és ez nagyon inspiráló számomra.” 

Visszatérése okairól pedig ugye már többször is szót ejtett, de most újból leszögezte, mi hozta vissza Wokingba. „Amikor az ember úgy hagy ott egy helyet, hogy azt érzi, nem fejezte be, amiért odament, akkor vissza akar menni oda és befejezni, amit elkezdett. Én ezt éreztem, és ez az, amit most végig fogunk csinálni” – zárta nyilatkozatát a kétszeres világbajnok. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: