DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Honda mindig visszavágyott az F1-be

Az első nyilvános tesztet követően a Honda bizakodó a jövő évben induló F1-es projekttel kapcsolatban – bár csak öt kört tudtak megtenni, elmondásuk szerint tartják az ütemtervet.

Hat évvel ezelőtti kiszállását követően a Honda jövőre visszatér az F1-be, miután az új motorszabályok visszacsalogatták a japán gyárat a királykategóriába. A Formula-1-es projektért felelős Yasuhisa Arai elmondása szerint a visszatérés mindig is a gyár tervei közt szerepelt:

„Mindig szerettünk volna visszajönni az F1-be” – idézi Arait az ESPN. „Sokat tanultunk időközben, és ez az új szabályozás sokkal megfelelőbb a számunkra. A Honda már sok hibridrendszert fejlesztett, nagyon nagy tapasztalatunk van ebben. A kis méretre törekvés és a közvetlen befecskendezéses turbó használatát a tömeggyártásban megtanultuk. Szóval úgy érzem, sok remek technológia már a rendelkezésünkre áll, visszatérésünk legfőbb oka a környezetbarát technika, s a magas szinergia.”

mclarenhonda_teszt_off



Az első nyilvános teszt Abu Dhabiban nem sikerült a legjobban, hiszen a Honda csak öt kört tudott megtenni két nap alatt, ám Arai bízik a jobb folytatásban, hiszen az egész tél a gyár rendelkezésére áll a fejlesztésre: „A következő idény nagyon fontos a számunkra, hiszen mindig győzni akarunk. Talán úgy találják majd, hogy jól felkészültünk a következő szezonra, szóval kérem, ezt várják tőlünk” – mondta Arai, aki konkrétumokat még nem tud mondani azzal kapcsolatban, hogy mennyit változtatnak majd a téli tesztekig:

 

„Ez egy nagyon kemény kérdés. A mostani motor persze nem azonos azzal, amivel versenyezni fogunk. Tartjuk a menetrendet a fejlesztésben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: