DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Stevens egy jövő évi F1-es szerződésért hajt Abu Dhabiban

A World Series by Renault 3,5 literes géposztályában edződött Will Stevens a hétvégén egy verseny erejéig bemutatkozhat az F1-es Caterham istálló színeiben, de a brit reméli, hogy ennek a lehetőségnek köszönhetően hosszabbtávon is megvetheti a lábát az F1-ben.

Will Stevens csak a mai napon kapott zöld utat F1-es bemutatkozásához, hiszen az FIA csak ma hagyta jóvá versenyzői szuperlicence kérelmét, ami az F1-ben való indulás alapfeltétele. Túl sok ideje tehát nem volt felkészülni a 23 éves pilótának, ráadásul a Caterham indulása is elég későn vált biztossá, és a hírek szerint meglehetősen kevés pótalkatrésszel vágnak neki a szezonzárónak, ám Stevens így is élete lehetőségeként tekint a mostanira.



„A csapatok nyilvánvalóan tapasztalt pilótákat akarnak, mivel semmi más nem fogható az F1-hez. Akik régóta vannak itt, nyilván könnyebben tudnak boldogulni, de ha kívülről érkezve egyből jó munkát tudsz végezni, az minden szempontból sokat számít. Ha ezt sikerül véghezvinnem, akkor jó helyzetbe kerülhetek ahhoz, hogy jövőre megfelelő versenyzői ülést kapjak” – tette nyilvánvalóvá Stevens, hogy ha már itt van, akkor bizony megragadna az F1-ben, és ebben támogatói segítségére is számíthat.

„Egy kisebb csoport támogatja az ezen a versenyen való indulásomat, és ők jövőre is az F1-ben akarnak lenni. Elég jó helyzetben vagyok, csak ki kell mennem a pályára, és ott jó teljesítményt kell nyújtanom” – mondta el az újonc, aki remélhetőleg azt azért sejti, hogy ez csak így kimondva ilyen egyszerű, hiszen, hogy mást ne mondjunk, már csapattársát, az általában remeklő Kamui Kobayashit sem lesz könnyű megszorongatnia.

„Bármelyik csapatban is versenyzel az F1-ben, a fő riválisod mindig a csapattársad marad. Ez egy kemény helyzet lesz nekem, de egy olyasvalakitől fogok tanulni, akinek rengeteg tapasztalata van, aztán meglátjuk a hétvége előrehaladtával, hogy hogyan boldogulunk” – tekintett a hétvége elébe Stevens, aki végül azt is elmondta, szerinte nem számít, hogy ilyen későn vált biztossá a Caterham indulása az Abu Dhabi Nagydíjon, és szerinte minden rendben lesz az autó megbízhatóságával.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: