DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Méhes meglátása: A bejelentés napja

Hát, nem kell izgulni tovább: napvilágra került, amit mindenki tudott (tudni vélt) két hónapja. Alonso megy, Vettel jön. Még várunk egy McLaren-kommünikére.

November 20-a az idei utolsó futam csütörtöki napja, Abu Dhabiban 36 fok van. Magyar idő szerint délelőtt 11 órakor futott be az első Communicato Stampa a Ferraritól, ami azt adta hírül, hogy öt év után Fernando Alonso távozik a csapattól. Majd körülbelül öt percre rá jött a második mail, ami arról szólt, hogy Sebastian Vettel három évre csatlakozik a Ferrarihoz.

20165



Nem robbant bombaként a hír, hiszen körülbelül a szezon felétől már erről szólt minden. Talán Vettel távozása volt kissé váratlan, akkor, amikor kiderült, és Christian Horner sietve bejelentette azt is, hogy a négyszeres bajnok Maranellóba tart.

Alonso vallomásszámba menő búcsúnyilatkozata azonban tényleg nem érdektelen. A spanyol bizonyára nem gondolta 2010 elején, amikor győzelemmel kezdte ferraris pályafutását Bahreinben, hogy öt teljes szezon után ugyanúgy „csak” kétszeres bajnokként távozik, mint ahogy érkezett. Most úgy fogalmaz, hogy pályafutása legjobb teljesítményét nyújtva volt képes a Ferrari színeiben versenyezni, és örökre a szívében hordozza majd az ágaskodó lovacskát. Győzelmekről, elvesztett vb-címről, pláne kudarcokról nem esik szó…

Vettel pedig elmondja, amit mindenki, aki a Ferrarihoz szerződik, szinte kötelező jelleggel elrebeg, hogy élete legnagyobb álma válik valóra. Nyilván, ő is arra gondol, hogy Ferrarival bajnokságot nyerni – igazából ez élete legnagyobb álma, de tán épp Alonso példáján okulva ez most nem mondatott ki. Inkább beszél gyermekkori hőséről, Schumiról, akik a vörös gépekkel érte el fantasztikus rekordjait. No, meg a tényleg máig hihetetlen Toro Rosso-s győzelmét is felemlegeti, amikor 2008-ban, pont Monzában, olasz közönség előtt egy Ferrari-motoros géppel tudott nyerni – mintegy megelőlegezve ezzel a jövendő sikereket.

Még egy sajtóközlemény várható ma – vagy holnap – vagy holnapután… Azt hiszem, a McLaren fogja kibocsátani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: