DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Eldőlt: Will Stevens debütál a Caterhammel

Az utolsó pillanatban megnevezte hétvégi második pilótáját is az F1-es mezőnybe visszatérő Caterham. Kamui Kobayashi csapattársa egy újonc, a 23 éves Will Stevens lesz, aki már idén is tesztelte a csapat autóját.

A brit Stevens három éve állandó tagja az egyik legrangosabb utánpótlás-széria, a WSR 3.5 mezőnyének. Tavaly a negyedik helyen végzett a tabellán, bár futamgyőzelem nélkül, idén pedig már kétszer nyert, és végül hatodikként rangsorolták az összetettben.

A rochfordi születésű pilóta nem a semmiből landolt a versenyzői ülésben, hiszen már tavaly óta tagja a Caterham versenyzői akadémiájának, és mindkét évben tesztelhette is a gárda aktuális autóját Silverstone-ban. Az idei modellről is szerzett már tapasztalatokat több mint 500 km vezetésen keresztül, a szimulátorban pedig jóval többet, az istálló elmondása szerint nagyjából 10 000 kilométert gyakorolt már.

B24fwoOCcAA76HC



„Izgatott vagyok, amiért megkaptam ezt a lehetőséget, és hálával tartozok mindenkinél a Caterhamnél emiatt” - nyilatkozta a bejelentés során Stevens, aki a harmadik brit lesz a mezőnyben Lewis Hamilton és Jenson Button mellett. „Úgy érzem, készen állok az F1 által nyújtott kihívásokra, és már várom, hogy versenykörnyezetben is a csapat tagja lehessek azt követően, hogy a teszteken és a szimulátorban már együtt dolgoztunk. Remélhetőleg ezt az együttműködést továbbvihetjük majd a 2015-ös szezonra is.’

A csapat főmérnöke, Gianluca Pisanello elmondása szerint Stevensszel már a múlt héten megállapodtak a szerződésről, csupán amiatt halogatták a bejelentést, mert a pilóta szuperlicensze csak most érkezett meg az FIA-tól - az utolsó pillanatban, hiszen csütörtök délutánig meg kell nevezniük az istállóknak azokat a versenyzőket, akik autóba ülnek a hétvége során.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: