DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Schumacher kerekesszékben ül és a szemével kommunikál?

Az egykori F1-es pilóta, Philippe Streiff szerint Michael Schumacher helyzete „nagyon” rossz, Jules Bianchié azonban „nagyon-nagyon” rossz a baleseteiket követően.

Philippe Streiff tudja, hogy milyen egy súlyos sérülés következményeit viselni egy életen keresztül. Az 55 Formula-1-es nagydíjat teljesítő versenyző az AGS csapattal tesztelt Rio de Janeiróban 1989 elején, amikor egy kicsúszás után autója a levegőbe emelkedett és átrepült a gumifal felett. Streiff gerincsérülést szenvedett, amely a mai napig kerekesszékbe kényszerítette.

Több forrás is arról számolt be, hogy az egykori francia pilóta nemrég állítólag meglátogatta otthonában Schumachert, és innen származnak tapasztalatai a hétszeres bajnok állapotáról.

Schumacher-Streiff2



 „Az emberek azt mondják, Schumacher egyre jobban lesz. Minden viszonylagos. A helyzete komplex és nehéz. Kerekesszékbe van kényszerítve, akárcsak én. Gond van a memóriájával és a beszédképességével. Felgyorsíthatja a felépülését, hogy az otthonában van, és körülveszi a családja, de így is igen nehéz lesz. A szemével tud kommunikálni a feleségével és menedzserével” – árult el részleteket barátja állapotáról.

Streiff párhuzamba állította Schumacher esetét a Japán Nagydíjon súlyos fejsérülést szenvedő Jules Bianchiéval, aki továbbra is kómában fekszik. „Azt gondolom, Jules balesete sokkal súlyosabb volt, mint Michaelé. Sokkal rosszabb, mint ha valaki egy sziklába üti a fejét. Súlyos volt Schumacher helyzete, Bianchira viszont azt mondanám, hogy nagyon, nagyon súlyos” - jelentette ki.

„Sajnos a hírek nem jók. Kómában van, és továbbra sem lehet szállítani. Ez nagyon súlyos eset, és személy szerint nem gondolom, hogy hamar fel fog ébredni. Ha felébred, különösen hátrányos helyzetbe fog kerülni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: