DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Lotus jövőre is számít Grosjeanra

A Lotus F1-es csapatának vezetője, Gerard Lopez nem számol azzal, hogy Romain Grosjean elhagyná az enstone-i istállót 2015-ben, mivel a változások vonzóak lehetnek a számára.

Miután a Lotus idei autója jóval gyengébbre sikerült a vártnál, a Romain Grosjean szerződésében lévő „teljesítményzáradék” lehetőséget ad arra a francia versenyzőnek, hogy elhagyja az istállót a szezon végén. A Lotus idei összes pontját, szám szerint 8-at szerző Grosjeant a McLarennel hozták szóba, ahová Eric Boullier segítségével érkezhetne meg, a Lotus-vezér Gerard Lopez viszont bízik abban, hogy ezek a szóbeszédek alaptalanok, és Grosjean Enstone-ban marad 2015-re is.

lopez_monza_d



„Nem várok változást” – mondta Lopez az Autosportnak, amikor a csapat 2015-ös felállásáról kérdezték. „Romain szerződésében van egy záradék, mely lehetőséget adna a távozására annak alapján, hogy a csapat nem teljesít jól. Most ez a helyzet, nem érjük el a szerződésben foglaltakat, így szabad távozhat, ha akar.”

„Elég régóta ismerem Romaint ahhoz, hogy tudjam, csak olyan csapathoz menne, ahol győzelmekért harcolhat. De úgy hiszem, jelenleg érdemes lenne maradnia, hiszen sokat változtatunk jövőre” – utalt Lopez a Mercedes szerződésre. „Meglátjuk, de nem hiszem, hogy változás lesz, elég határozottan mondhatom, hogy minden így marad, ebbe az irányba tartunk.”

A Lotus másik versenyzőjét már hónapokkal ezelőtt megerősítette, Pastor Maldonado 2015-ben is az enstone-iakkal marad.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: