DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sainz: Ha a Red Bull nem segít...

A Formula Renault 3.5 bajnoka, Carlos Sainz Jr. beszélt arról, milyen esélyei vannak a Toro Rosso áhított ülésére, és milyen lépést fog tenni akkor, ha pártfogói újra mellőzik.

A 20 esztendős versenyző hétvégén biztosította be a World Series by Renault 3.5-ös kategóriájának bajnoki címét. A Red Bull által Formula-1-be hozott versenyzők döntő többsége ebben a sorozatban nevelkedett, ám Sainz az első, akinek sikerült bajnoki címet szereznie – ennek ellenére korántsem biztos, hogy jövőre ő is a Toro Rossónál debütáló pilóták sorát fogja erősíteni. A 17 éves Max Verstappen meglepetésszerű érkezésével Sainz egyszer már megjárta a poklokat, Danyiil Kvjat Red Bullba igazolásával azonban ismét feltámadt a remény. De még így sem biztos, hogy Sainzot nem mellőzik másodszorra is.

„Számok és eredmények tekintetében mindent letettem az asztalra, most már csak várnom kell. Az álmom az, hogy a Toro Rosso versenyzője legyek” – mondta Sainz Jr. a crash.net oldalnak. „Nem fér hozzá kétség, hogy a programban töltött öt év után a legfontosabb az, hogy jó F1-es eredményekkel adjam vissza azt, amit tőlük kaptam.

A fiatal spanyol a juniorprogram legrégebbi tagja. A 2014-es szezon elején mindössze háromra csökkent a támogatott versenyzők száma, de a korábbi ralivilágbajnok fiának sikerült közöttük maradnia. Sainz Jr. bevallotta, igazából sosem tárgyalt a csapattal a Toro Rosso üléséről. „Egyszer sem beszéltem senkivel a Red Bullnál a Toro Rossónál versenyzésről. Nem tudtam előre, hogy Maxot választották, mégis ezt a módszert kedvelem, nem szeretek erről beszélni velük.”



Hiába szabadult fel azonban Kvjat feljebblépésével még egy ülés a másodcsapatnál, Sainznak még ez sem garantálja a biztos jövő évet: egyes források szerint Jean-Eric Vergne presztízse hirtelen megnőtt a Red Bull berkein belül, a crash.net értesülései szerint pedig legnagyobb ellenfele az az Alex Lynn, akinek egy pontot kell még szereznie ahhoz, hogy a GP3 bajnoka legyen. Danyiil Kvjat ugyanezzel a címmel a tarsolyában érkezett idén a királykategóriába, a képlet pedig bevált.

Sainz tehát könnyen második alkalommal is kimaradhat a csapat kegyéből. „Akkor a saját utamat kell járnom, és máshogy próbálnom a dolgokat csinálni. Nem lesz az ember minden évben a WSR bajnoka, meg kell tartanom a lendületem. Ha nem jön, a magam kezébe kell vennem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: