DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Volentér Balázs a TOTAL támogatásával készül a brnoi endurance futamra

A fiatal versenyző sporttörténelmi sikerei után sem lassít. Csapatával, a cseh Janik Motorsporttal ezúttal „hazai pályán”, a csehországi Brno Autodrom-on indul csatába - méghozzá a TOTAL Magyarország segítségével. A Közép-Európa Zóna Bajnokság következő fordulóján újból a győzelem a cél, amire minden esélye meg is van a tehetséges magyarral felálló istállónak.

A Slovakiaring kategóriagyőzelme és abszolút második helyezése után sem lazított Volentér Balázs. Magyarország első LMP3-as autóval versenyző pilótája a legutóbbi futam óta csupán két nap szünetet engedélyezett magának. Az elmúlt hétvégén a TOTAL Magyarország meghívására a Hungaroringen, a Blancpain GT sorozaton vendégeskedett, ahol többek között a cég Európai központjának marketingigazgatójával is találkozott:

„Érdeklődve fogadták a versenyzésem és az eddigi eredményeim. Hatalmas megtiszteltetés, hogy egy ilyen nívós, autósportban komoly gyökerekkel rendelkező olajvállalat követi a pályafutásom. Igyekszem meghálálni a belém fektetett bizalmukat, bízom benne, hogy ez már a következő versenyen megtehetem. Az elmúlt heteket kevés pihenéssel, ám annál több edzéssel töltöttem, fizikálisan és fejben is jó formában érzem magam.

IMG_0067



Ami az előttünk álló hétvégét illeti, a Brno Autodrom karakterisztikája számunkra nem a legideálisabb, hiszen rengeteg hosszú egyenes tarkítja, ahol a GT-3-as autók a nagyobb motorerő miatt előnyben lesznek. Ám a széles és tempós kanyarokban visszajöhetünk, sőt reményeim szerint ügyes csapatmunkával némi fórt is sikerülhet kicsikarni. Számomra ez az idei szezon utolsó versenye, jó lenne úgy lezárni az esztendőt, hogy újból a kategóriánk élén végeznénk.

Ez nem lesz sétagalopp, hiszen a mezőnyben ismét rajthoz áll egy Forma-1 előszobáját megjárt versenyző, de többek között Le Mans 24h-s szerepléssel bíró ellenféllel is farkasszemet nézek majd. Ennek ellenére komoly vágyaim vannak: a fiúkkal az abszolút győzelmet is hajtunk, és úgy érzem, hogy egy jó taktikával ez akár össze is jöhet! Én a magam részéről mindent elkövetek majd, és fontosnak tartom megragadni az alkalmat, hogy köszöntetet mondjak a lehetőségért a támogatóimnak, akik nélkül nem tartanánk itt.” - adott helyzetjelentést Volentér.

IMG_0051

A prototípus versenyzésbe frissen belevágott sportoló jövője még egyelőre nyitott, de csapata elsőszámú opcióként tekint rá a következő versenyszezonban is. A cseh Janik Motorsport nemzetközi vizekre evezne, és az ELMS széria felé tekinget, amely a WEC után a világ egyik legkomolyabb hosszútávú bajnoksága.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: