Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. december 1. szerda

VolentérBalázs

Egy magyar fiú, aki a Le Mans-ba igyekszik

Volentér Balázs vitathatatlanul Magyarország egyik legjobb autóversenyzője. Míg a legtöbb hazai pilóta a túraautózásban próbál kiteljesedni, addig interjúnk alanya merőben más utat választott, egy LMP-3-as prototípus autóval üldözi az álmait. Ebből adódó „járulékos veszteség”, hogy hiába vezeti ő a magyar versenyzők közül a legnagyobb kihívást jelentő technikát, a hazai média csak elvétve foglalkozik karrierével. Mi megtettük.

részletek

Volentér Balázs – Hosszú szünet után szép győzelem

Volentér Balázs nem unatkozott a mögöttünk hagyott hétvégén: a fiatal autóversenyző a Közép-Európa Zónakupa brnoi futamán állt rajthoz, ahol a Janik Motorsport LMP-3-as autójával és Václav Janíkkal küzdött vállvetve a minél jobb eredményért. Az erőfeszítést végül siker koronázta, a páros ugyanis kategóriagyőzelemmel zárta az egyórás endurance futamot.

részletek

Cél a győzelem - Volentér Balázs a Hungaroringen indítja az évet

A hétvégén Volentér Balázs számára is megkezdődik a versenyszezon, a pilóta változatlan felállásban, a Janik Motorsport tagjaként és egy LMP3-as autó volánja mögött kezdi az évet. A cseh gárda elsőként a Hungaroringen, az Eset V4 Cup/FIA CEZ bajnokság keretein belül áll rajthoz, soraiban a magyar versenyzővel.

részletek

Volentér Balázs - Sikeres szezonzárás Brnóban

Volentér Balázs az elmúlt napokban sem unatkozott. A FIA CEZ Közép-Európai zónabajnokság brnói fordulóján a cseh Janik Motorsporttal versenyző pilótával szinte minden megtörtént, ami egy versenyhétvége alatt előfordulhat.

részletek

Volentér Balázs a TOTAL támogatásával készül a brnoi endurance futamra

A fiatal versenyző sporttörténelmi sikerei után sem lassít. Csapatával, a cseh Janik Motorsporttal ezúttal „hazai pályán”, a csehországi Brno Autodrom-on indul csatába - méghozzá a TOTAL Magyarország segítségével. A Közép-Európa Zóna Bajnokság következő fordulóján újból a győzelem a cél, amire minden esélye meg is van a tehetséges magyarral felálló istállónak.

részletek

Volentér győzelemmel mutatkozott be a LeMans szériás versenyzésben

A magyar pilóta a legutóbbi teszten nyújtott körrekorder teljesítménye után meghívást kapott a cseh Janík Motorsporttól az elmúlt hétvégén, a Slovakiaringen megrendezett FIA CEZ (Közép Európa Zóna Bajnokság) Endurance versenyére. Ezzel sporttörténelmet írt, hiszen ő az első magyar, aki LMP autóval állhatott rajthoz egy versenyen. A fiatal tehetség korábban csak sprintfutamokon vett részt, így komoly kihívás volt a számára az egyórás megmérettetés.

részletek
Olvastad már?