DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Versenykamionok és sportautók vonulnak Budapesten

Az óriási népszerűségnek örvendő több tonnás versenykamionok egyfajta kedvcsinálóként vonulnak végig a Városliget melletti Ötvenhatosok terére. Hű társaik pedig az igazi luxussportautó ritkaságok, a Blanpain GT Series autói, olyan kuriózumok, amelyek még a hétköznapokon is különlegességnek számítanak, nemhogy versenyautó formájában.

Három évtizede, pontosabban 1987 májusában nyitotta meg először kapuit a Kamion Európa-bajnokság futama előtt a Hungaroring. Három sikeres esztendő után, azonban huszonöt évet kellett várni, hogy a versenykamionok ismét teret kapjanak, az új időszámítás 2015-ben elkezdődött, újra dübörögnek a dízel lóerők a mogyoródi dombok között. Ennek apropóján a rendező, a Truck Race Promotion tavaly álmodott egy napot, nem is akármilyet, rendhagyó módon a belváros szívébe hozta a versenyautókat.

kamijon



Ez idén megismétlődik, újra szenzációs autósfelvonulásra számíthatnak a belvárosba érkezők augusztus 24-én, az FIA ETRC mezőnyére vagyis a Kamion Európa-bajnokság és Fesztivál előhírnökeire. Az óriási népszerűségnek örvendő több tonnás versenykamionok egyfajta kedvcsinálóként vonulnak végig a Városliget melletti Ötvenhatosok terére. Hű társaik pedig az igazi luxussportautó ritkaságok, a Blanpain GT Series autói, olyan kuriózumok, amelyek még a hétköznapokon is különlegességnek számítanak, nemhogy versenyautó formájában. Noha versenyezni nem fognak, a hangjuk, no és persze látványuk újabb rajongókat csábítanak ki a Truck Race Promotion szervezésében zajló hétvégi eseményre. A kedvcsináló pedig a Kamion Európa-bajnokság hazai futamának szól, ahol a négy futam mellett, a kétszeres magyar Európa-bajnok versenyzőnk Kiss Norbert, újabb bajnoki címe megszerzésére készül új csapatával.

Az elszántabbak nemcsak fotózhatják, meg is érinthetik az egyedi járműveket, autogramot vadászhatnak a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbitól. A legjobb „paparazzik” pedig, akik a legérdekesebb képeket készítik a vonuló kamionokról és versenyautókról, értékes VIP belépővel gazdagodhatnak, akinek ilyen módon nem sikerül belépőhöz jutnia az a helyszínen megvásárolhatja.

Egyre több nagyváros kinyitja kapuit az autósport szerelmesei előtt, erről Budapest sem maradhatott le, ingyenes eseményünk legyen hagyományteremtő, gyertek és ünnepeljünk együtt a lóerő és sebesség ünnepén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: