DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Átalakítják Alonso gokartpályáját

A nemrég megfogalmazott kritikákat követően, melyeknek legfőbb hangadójának Ralf Schumacher bizonyult, Fernando Alonso kénytelen volt módosításokat végezni gokartpályáján a biztonság érdekében.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, Ralf Schumacher összegezve a Gokart Európa-bajnokság spanyol fordulóján elinduló csapatok véleményét, egy Facebook bejegyzésben bírálta Fernando Alonso szülővárosától nem messze található gokartpályáját. A KSM Motorsport csapatfőnöke szerint a pálya nem megfelelő CIK és FIA versenyek megrendezésére, ugyanis annak kerékvetői súlyos károkat okoznak a gokartokban, és a versenyzők testi épsége is veszélyben lehet. Tegnap, a Kanadai Nagydíj időmérő edzése utáni sajtótájékoztatón maga Alonso is reagált a vádakra, és volt pár keresetlen szava egykori vetélytársához.

„Szerintem Ralfnak szüksége volt egy kis nyilvánosságra, már egy jó pár éve nem hallani róla, és szeretné kihasználni ezt a helyzetet.” –kezdte Alonso.

Miután elmagyarázta, hogy milyen tényezőket vesz figyelembe az FIA és a CIK amikor engedélyt ad a legnagyobb gokartversenyek megrendezésére, a kétszeres világbajnok ismét üzent a fiatalabb Schumacher testvérnek.



„Olvastam Ralf kommentjeit a sérült alkatrészekről, és először is arra szeretném megkérni, hogy mondja meg a versenyzőinek, az aszfalton vezessenek, mert az összes többi csapat rendben van. Talán a csapatánál kifogytak a pénzből. A másik dolog pedig, hogy neki (később Ralf Schumacher pontosított, hogy a létesítmény testvére, Michael tulajdonában áll –a szerk.) is van egy gokartpályája Németországban, és lehet, hogy ő is akart EB-fordulót rendezni, csak az FIA nem talált mindent rendben” –zárta le a spanyol.

Azt viszont biztosra vehetjük, hogy nem csak Ralf Schumacherék küzdenek ehhez hasonló gondokkal, ugyanis Ralf posztja alatt több „gokartos kolléga” is egyetértett vele. Egyikük még azt is elárulta, hogy nemrég több mint 60 versenyző lépett vissza a versenyzéstől biztonsági okokból a spanyol gokartbajnokság második fordulóján, és már többször megkeresték a hivatalos szerveket a pálya ügyében.

Egy másik csapat, a Vroom Kart azt közölte, hogy az egész paddock panaszkodik a pálya miatt, ami mind a versenyzőknek–elmondásuk szerint néhányuk fájdalomcsillapító injekciókra is szorul–, mind pedig a szerelőknek kihívást jelent. A Vroom Kart egyik gokartosának, David Forénak végül vissza kellett lépni a hétvégétől az edzéseken elszenvedett bordasérülései miatt.

A mai nap folyamán viszont végül megoldódott az egész szituáció, és Ralf Schumacher tudatta, hogy Alonso beleegyezett a pálya átalakításába. Ralf örömmel értesült a hírről, és elmondta, hogy így örömmel tér majd vissza a jövőben is az Alonso-pályára, továbbá megköszönte a kétszeres világbajnok együttműködését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: