DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Először indul magyar a Formula Driftben

György Szilveszter, a HELL Racing Team a 2015-ös King of Touge Európa Bajnok drift pilótája idén a világbajnoki sorozatban méretteti meg magát az Egyesült Államokban.

Szilveszter első magyar férfi pilótaként vesz rész az amerikai versenysorozaton. Az első versenyhétvégét április 27-28-án tartották Orlandóban, ahol Szilveszter 43 pontot szerezve egyből a nyolcadik helyen zárta a ranglétrát.

gyorgy-szilveszter-drift-vb-02



A négy versenyből álló Pro2 futam első rendezvényének az Orlando Speed World adott otthont, melynek a különlegessége, hogy a pálya oldalfala ovális. „Hatalmas dolog volt részt venni az első futamon, azokkal az emberekkel találkozni, akikkel eddig maximum az internet kötött össze. Látni őket, a csapataikat és a versenyautóikat élőben, nem utolsó sorban köztük lenni és velük versenyezni, egyszerűen szenzációs volt!” – nyilatkozta Szilveszter a versenyt követően. 

gyorgy-szilveszter-drift-vb-01

Szilveszteréknek a legnagyobb kihívást itt is, mint az Európa bajnokságokon a pályák ismeretének hiánya jelentette.  Az áprilisi hétvégén a HELL Racing Team pilótája első csatáját Beechummal vívta meg, aki egy 800 lóerős Ford Mustanggal versenyzett. Szilveszternek sikerült 6/4 - 4/6 arányban győznie és a legjobb nyolc közé jutnia. A legjobb nyolc között szintén egy amerikai versenyzővel került szemben Szilveszter. Schmidt egy 800 lóerős V8-al állt ki vele szemben. Egy nagyon éles küzdelem és egy rossz döntés után Szilveszter végül alul maradt, így 43 pontot szerezve a nyolcadik helyen zárta a hétvégét.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: