DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Vigyázat! Újabb Schumacher a pályán!

Nem csak Michael Schumacher fia, az idén már az F3-as Európa-bajnokságon versenyző Mick készül meghódítani az autóversenyzés világát, hanem ugyanerre készül Ralf Schumacher csemetéje is.

Az már a kétezres évek végén nyilvánvalóvá vált, hogy Mick Schumacher nem csak puszta hobbinak tekinti a gokartozást. A srác egyre több versenyen indult el (akkor még édesanyja vezetéknevét, a Betsch-t viselve), idővel aztán a nemzetközi mezőnyben is bemutatkozott, 2015-ben pedig berobbant a formulaautók világába.

Bár első, német F4-es szezonját győzelmei ellenére a 10. pozícióban végzett, 2016-ot már a Prema Powerteam színeiben kezdte meg, ahol mind hazája, mind Olaszország F4-es bajnokságában a második helyen zárt. Idén már az F3-as Európa-bajnokságon láthatjuk, karrierje pedig töretlenül ível felfelé – a Mercedes már korán bejelentette igényét szolgálataira.

Ralf Schumacher exfeleségével, Corával, és fiával, Daviddel


Amíg Mick nővére, Gina-Maria a versenyszerű lovaglás felé fordult, unokatestvérük, a 2002-ben született David Schumacher azonban családi örökséget a vállára véve az autósport világában képzeli el a jövőjét. A srác édesapja, Ralf Schumacher gokartcsapata, a KSM Racing színeiben fog elindulni a WSK Champions Cup nevű eseményen, az olaszországi Adria Racewayen, az OKJ kategóriában.

Nem a Schumacher lesz azonban az egyetlen ismert név a mezőnyben: Jack Doohan az 1994 és 1998 között az 500 köbcentis kategóriában zsinórban öt világbajnoki címet szerzett motoros legenda, Mick Doohan fia is az OKJ-géposztályban fog indulni, a korábbi F1-es pilóta Luca Badoer fia, Brando pedig a 60 Mini-kategóriában áll majd rajthoz a hétvégén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: