DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Vettel ismét a Bajnokok Bajnoka akar lenni

Noha csapatban hat alkalommal is nyert Michael Schumacherrel az oldalán, a heppenheimi F1-es egyéniben csak a legutóbbi RoC-on tudott a csúcsra érni - idén címvédésre készül.

Bajnoki címek számát tekintve Sebastian Vettel a legeredményesebb versenyző a 2017-es Race of Champions mezőnyében, annak ellenére, hogy többek között olyan nevekkel fog csatázni, mint Jenson Button, Helio Castroneves, vagy éppen Juan Pablo Montoya. A német pilóta valóságos veteránnak számít a mezőnyben, hiszen már a Toro Rosso F1-es pilótájaként ott volt a résztvevők között, Michael Schumacherrel az oldalán 2007 és 2012 között zsinórban hat alkalommal hódította el a Nemzetek Kupáját. A 2015-ös londoni megmérettetésen azonban egyéniben is a csúcsra ért, miután felülmúlta a kilencszeres Le Mans-győztes Tom Kristensent.



„Hosszú éveken keresztül próbáltam megnyerni a Bajnokok Versenyét, és nagyon örültem neki, hogy legutóbb, Londonban bejutottam a döntőbe, és hazavihettem a trófeát. Nagyszerű, hogy most újra itt vagyunk” – nyilatkozta a Ferrari-pilóta Miamiban, a RoC 2017-es helyszínén. „Remek együtt lógni a többi pilótával, távol a megszokott környezetünktől. Persze amikor a pályán vagy, és kialszanak a fények, győzni szeretnél, azon kívül azonban nagyon jó hangulat uralkodik.”

„A versenyzés módja szintén eltér az általunk ismerttől, de jó móka. A tény, hogy különböző autókat vezetünk, azt jelenti, hogy nagyon gyorsan kell alkalmazkodnunk. Erre nincs sok idő, ezért azt teszed, amit helyesnek érzel. Néha bejön, néha pedig nem” – tette hozzá Vettel, aki a magyar idő szerint szombat este kilenc órakor kezdődő esemény felkészülési ideje alatt is bolondozott egy kicsit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: