DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Schumacher fiát nem érdekli a rivaldafény

Bár talán az autóversenyzés történetében egyik fiatal tehetség lépéseit sem követték még olyan árgus szemekkel, mint Mick Schumacherét, a német remekül állja a sarat és igyekszik csak a vezetésre figyelni.

Sikeres F4-es szezonokkal a háta mögött a 17 éves Mick Schumacher idén már abban a Formula-3-as Európa-bajnokságban fog pallérozódni, ahonnan az utóbbi időben Max Verstappen és Lance Stroll is képes volt néhány további lépcsőfokot kihagyva egyenesen a Formula-1-be ugrani. A fiatal Schumacher pedig - akinek apja éppen ma lett 48 éves - egyértelművé tette, hogy noha elsietni nem akarja a menetelést, de előbb-utóbb neki is feltett szándéka az F1-es mezőnybe kerülni.

„Én is világbajnok akarok lenni, ahogy minden versenyző. A következő lépés az F3 számomra, ami komoly kihívás lesz, de az elmúlt hetekben végzett tesztekből tudom, hogy az autót remek érzés lesz vezetni. Minden nagy név ebből a kategóriából emelkedett ki. Ez a sorozat profizmus terén már egy kicsit közelebb áll az F1-hez, és így persze egy kicsit nehezebb is” - mondta Schumacher, aki továbbra is az utánpótlás-szériák jelenlegi sikercsapata, a Prema színeiben versenyez majd.

mick-schumacher



Megfigyelők szerint a fiatal német a pályán olykor már most képes apja, Michael Schumacher rámenősségét idézni, amiről ő maga a következőket vallja: „Már gokartban is jól ment az előzés, és a formulaautókban sincs vele gondom. Ösztönből vezetek és a megérzéseimre hallgatok. Ha meglátok egy rést, akkor ott bepróbálkozok - ha pedig nem sikerül, akkor megkísérlem még egyszer.”

Egy korábbi versenyző fiaként mindig extra nyomást jelent előrelépdelni a ranglétrán, pláne akkor, ha ez a versenyző történetesen az F1 történetének legsikeresebb alakja. Arról nem is beszélve, hogy a síbalesete óta eltelt három évben csak tovább fokozódott a hétszeres bajnok iránti érdeklődés az egész világon. Micknek ezzel a teherrel és ezekkel a kérdésekkel kell együtt élnie, ám látszik, hogy menedzsere és támogatói nagyon jól felkészítették a médiától érkező nyomás kezelésére.  

„Lehet, hogy nagy figyelem helyeződik rám, de én csak versenyezni akarok, és ez számomra a legfontosabb” - rázza le magáról szakadatlanul a családi hátterét firtató kérdéseket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: