DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Newey mégsem megy az F3-ba?

A Red Bull korábbi főtervezőjét, Adrian Neweyt az F3-as Eb-n szereplő Van Amersfoort Racinggel hozták kapcsolatba, a csapat azonban élesen cáfolta az értesüléseket.

Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy a mérvadó Autosport értesülései szerint Adrian Newey, a Red Bull, a McLaren és a Williams korábbi sztártervezője a junior-kategóriákban szereplő Van Amersfoort Racing F3-as csapatánál fog betölteni valamilyen mérnöki pozíciót.



A híresztelés egy, a Red Bull Ringen tartott F3-as tesztelés következtében terjedt el, ahol Newey fia, a 17 éves Harrison is lehetőséget kapott, éppen az említett csapatnál. Az értesülések ebben az esetben hamisnak bizonyultak, ugyanis a Van Amersfoort Racing megcáfolta a dizájner érkezését.

„Newey úr nem dolgozik a csapatnál, és a jövőben sem fog” - nyilatkozta a gárda egyik munkatársa a holland Formule 1 portálnak. „A hír meg nem erősített információn alapult, ezért szeretnénk bocsánatot kérni Newey úrtól, és minden résztvevőtől, beleértve a médiát is, ezért az egyik csapattagunk által közölt helytelen információért.”

A csapat azt mindenesetre elismerte, hogy Newey ott volt azon a bizonyos, Red Bull Ringen tartott F3-as teszten. „Newey úr nagyon közelről figyeli fia karrierjét, ezért volt ott a teszten. Ilyen egyszerű” - mondták a csapatnál. Harrison Newey a 2015-ös szezont szintén a Van Amersfoort Racing kötelékében töltötte, a német F4-es bajnokságban, ahol 42 ponttal a 16. helyen zárt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: