DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Mick Schumacher: Jövőre jöhet az F3?

Az első formaautós szezonjában meggyőző teljesítményt mutató ifjoncot többek már egy kategóriával feljebb látják, de csapatfőnöke szerint nincs okuk a sietségre.

Az álomszerű bemutatkozást kissé mérsékeltebb folytatást követte idén, hiszen miután Schumacher megnyerte élete harmadik formaautós versenyét áprilisban, Oscherslebenben, nyáron kezét törte a Red Bull Ringen, de összességében konstans teljesítményt nyújtott, és 10. helyen végzett a német F4-es sorozat első szezonjában. Schumacher képességei mindenkit meggyőztek, és többen már egy lépcsőfokkal feljebb látják őt a 2016-os szezonban: az F3-ban.



Csapatfőnöke az a Fritz van Amersfoort, aki egy éve még Max Verstappen karrierjét egyengette az F3-as Európa-bajnokságon, és lám, a holland 17 évesen már a Forma-1-ben debütált. A német csapatvezető szerint azonban nem sürgeti őket semmi. „Nagyon erősnek mutatkozott a mezőnyben, és nagy léptekkel haladt előre” - nyilatkozta van Amersfoort a német Sport1-nek. „A győzelme év elején kicsit szerencsés volt, amit váltakozó teljesítmény követett, de ez teljesen normális dolog egy 16 éves pilóta fejlődése szempontjából.”

A Welt című napilap Schumacher édesanyját, Corinnát is megkérdezte arról, hogy mit gondol fia esetleges előreléptetéséről, ő azonban nem kívánt semmit sem hozzáfűzni a pletykákhoz. Mindazonáltal Schumacher menedzsere, Sabine Kehm pozitívan nyilatkozott patronáltjáról. „Nagyon elégedett vagyok a szezon alakulásával, s noha meredek volt a tanulási görbéje, remek éven van túl, hiszen fizikailag és mentálisan is sikerült fejlődnie. Most türelmesen várunk, hogyan fognak folytatódni a dolgok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: